Infracrveni pirometar za precizno merenje temperature

Infracrveni pirometar (takođe infracrveni video termometar) kompanije Micro-Epsilon se koristi za merenje temperature u istraživanju i industriji. Odlikuje se sofisticiranim senzorima i omogućava paralelnu upotrebu video nišana i lasera ​​za ukrštanje u cilju optimalnog podešavanja mernog polja čak i u procesima sa ograničenim pristupom. Iskoristite prednosti IR pirometra posebno u aplikacijama na visokim temperaturama.

Merite temperaturu beskontaktno

Infracrveni pirometar meri temperaturu tako što oseća infracrvenu energiju koju zrači svaki objekat. Zračenje zavisi od temperature objekta i vrste materijala. Kako IR pirometar omogućava beskontaktno merenje temperature, pogodan je za merne zadatke za koje bi termoparovi ili drugi tipovi kontaktnih senzora bili neadekvatni ili nedovoljno precizni.

Merenje infracrvenim pirometrom je izuzetno brzo, vreme odziva mu je od 1ms do 100ms. Pirometar takođe ima minijaturno merno polje, od samo 0.5 mm.

Želite kupiti naše Senzore?

Iskoristite CSVideo ugrađenu kameru pirometra

Svaki infracrveni pirometar se sastoji od: sočiva koje određuje njegov merni opseg, IR detektora, pojačivača signala i displeja. Pored IR detektora, Micro-Epsilon CSVideo M2 ima i ugrađeni video modul kao pomoć za vizir.

Modul pomaže korisniku u usmeravanju pirometra. Korisnik u svakom trenutku ima sliku na ekranu, sa jasno označenom mernom površinom. Ovo omogućava korisniku da ima preciznu kontrolu senzora, posebno u teško dostupnim i ograničenim prostorima.

Sa lakoćom izmerite veliki raspon temperature

CSVideo M2 pirometar je pogodan za merenje temperatura u opsegu od 250°C do 1600°C. Zbog kratke talasne dužine od 1.6 µm, senzor pouzdano meri temperaturu vrućih metala, keramike i kompozitnih materijala, odnosno uglavnom se koristi u industriji gvožđa ili metalurgije.

Uz IR pirometar dobijate i softver CompactConnect. To će Vam omogućiti da lako sačuvate merenja, grafički ih analizirate i podesite parametre pirometra.

Infracrveni pirometar Micro-Epsilon

Želite saznati više?

Infracrveni pirometar Micro-Epsilon

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti