Infracrveni pirometar za precizno merenje temperature

Infracrveni pirometar (također infracrveni video termometar) kompanije Micro-Epsilon se koristi za mjerenje temperature u istraživanju i industriji. Odlikuje se sofisticiranim senzorima i omogućava paralelnu upotrebu video nišana i lasera ​​za ukrštanje u cilju optimalnog podešavanja mjernog polja čak i u procesima sa ograničenim pristupom. Iskoristite prednosti IR pirometra posebno u aplikacijama na visokim temperaturama.

Mjerite temperaturu beskontaktno

Infracrveni pirometar mjeri temperaturu tako što osjeća infracrvenu energiju koju zrači svaki objekat. Zračenje zavisi od temperature objekta i vrste materijala. Kako IR pirometar omogućava beskontaktno mjerenje temperature, pogodan je za mjerne zadatke za koje bi termoparovi ili drugi tipovi kontaktnih senzora bili neadekvatni ili nedovoljno precizni.

Mjerenje infracrvenim pirometrom je izuzetno brzo, vrijeme odziva mu je od 1ms do 100ms. Pirometar također ima minijaturno mjerno polje, od samo 0.5 mm.

Želite kupiti naše Senzore?

Iskoristite CSVideo ugrađenu kameru pirometra

Svaki infracrveni pirometar se sastoji od: sočiva koje određuje njegov mjerni opseg, IR detektora, pojačivača signala i displeja. Pored IR detektora, Micro-Epsilon CSVideo M2 ima i ugrađeni video modul kao pomoć za vizir.

Modul pomaže korisniku u usmjeravanju pirometra. Korisnik u svakom trenutku ima sliku na ekranu, sa jasno označenom mjernom površinom. Ovo omogućava korisniku da ima preciznu kontrolu senzora, posebno u teško dostupnim i ograničenim prostorima.

Sa lakoćom izmjerite veliki raspon temperature

CSVideo M2 pirometar je pogodan za mjerenje temperatura u opsegu od 250°C do 1600°C. Zbog kratke talasne dužine od 1.6 µm, senzor pouzdano mjeri temperaturu vrućih metala, keramike i kompozitnih materijala, odnosno uglavnom se koristi u industriji gvožđa ili metalurgije.

Uz IR pirometar dobijate i softver CompactConnect. To će Vam omogućiti da lako sačuvate mjerenja, grafički ih analizirate i podesite parametre pirometra.

Infracrveni pirometar Micro-Epsilon

Želite saznati više?

Infracrveni pirometar Micro-Epsilon

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti