Dvoručni kontrolni panel Schmersal

Dvoručna kontrolna tabla kompanije Schmersal se koristi da bi se utvrdilo da je intervencija rukovaoca u opasnim pokretnim procesima izbjegnuta kada se mašina ili postrojenje pokrene. Takva kontrolna tabla je poželjni zaštitni uređaji za upotrebu u radovima na postavljanju i jednotaktnim operacijama za procese dodavanja i uklanjanja.

Pokrenite opasne procese bezbjedno sa dvoručnim komandama

Dvoručni kontrolni paneli od Schmersal-a zahtjevaju simultano korištenje obje ruke tokom njegove upotrebe.  Zbog opasnih procesa kojim se upravlja, obje ruke su izvan zone opasnosi.  Kako bi se pokrenuo sam proces mašine, obe ruke su na dvoručnom kontrolnom panelu sve dok mašina radi, odnosno dok je opasnost prisutna.

Kontrolna ploča mora ispunjavati sve ergonomske zahtjeve, kako njena dugoročna upotreba ne bi zamarala operatera na mašini. Dvoručni komandni paneli su dostupni u metalnom ili plastičnom kućištu. Mogu biti opremljeni elektromehaničkim, kapacitivnim ili optičkim ključem, ili bez ključa.

Two-hand control panel Schmersal

Želite kupiti našu Opremu za sigurnost mašina?

Izaberite savršene dodatke za Vaš kontrolni panel

Two-hand control panel Schmersal

Karakteristike dvoručnih komandi su:

 • Termoplastično kućište
 • 2 crna gumba za rad (dijelovi za pozicioniranje) Ø 55
 • 1 Sigurnosti Stop gumb u termoplastičnoj izvedbi
 • Moguća izvedba sa stalkom ili ugradnja na zid
 • Kućište od 2 dijela

Kao dodaci, dostupne su razne metalne konstrukcije, koju mogu biti opremljene sa prstenom za odvajanje ili mogu imati podesivu visinu. Mogu imati i dodatni nožni prekidač.  Također su dostupni i sigurnosni relejni moduli za dvoručne komandene panele.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  Two-hand control panel Schmersal

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti