Povećajte efikasnost svoje proizvodnje

Industrijski Internet of Things predstavlja jedan od najvažnijih trendova u automatizaciji i ključni element Industrije 4.0. Platforme će promeniti proizvodne operacije kompanija.

Naučite kako da povećate efikasnost proizvodnje 

Suština industrijskog Internet of Things-a ili IIoT je prikupljanje, razmena i analiza podataka omogućena povezivanjem svih elemenata (npr. mašinskih komponenti, instrumenata, drugih uređaja) u celoj kompaniji.

Obrada podataka potencijalno olakšava poboljšanja efikasnosti i produktivnosti kompanije. Jedan od efikasnih načina za smanjenje operativnih troškova je i prediktivno održavanje opreme.

Želite kupiti našu opremu?

Sprovedite prediktivno održavanje

Održavanje u proizvodnji se grubo deli na održavanje pre i posle kvara. Održavanje nakon kvara (oživljavanje) obično je povezano sa privremenim zastojima u proizvodnji i visokim dodatnim troškovima.

Održavanje pre kvara uključuje preventivno rutinsko ili vremenski zasnovano održavanje koje preporučuje proizvođač opreme. Međutim, u industriji, prediktivno održavanje zasnovano na stvarnom stanju opreme, a ne na prosečnoj ili očekivanoj životnoj statistici, sve više dobija na značaju.

Planirajte i zakažite održavanje

Održavanje zasnovano na stanju se sprovodi kao što je sugerisano procenama stanja degradacije stavke (npr. alata, uređaja, …). Glavno obećanje takvog održavanja je da Vam omogući pogodno planiranje i zakazivanje korektivnog održavanja (tj. zamene ili popravke), bez zastoja.

Može se obezbediti periodičnim pregledima mašina koje obavljaju naši ili spoljni izvođači. Takođe možete da obezbedite prediktivno održavanje tako što ćete ga postaviti na Industrijski Internet of Things da biste omogućili praćenje Vaših mašina u realnom vremenu i online rad na sistemu.

Internet of Things - povećajte efikasnost proizvodnje

Upoznajte prednosti prediktivnog održavanja

Internet of Things - povećajte efikasnost proizvodnje

manje neplaniranih ili slučajnih ispada 

popraviti kvar pre nastanka štete ili smanjiti štetu, 

plan nabavke delova – planiranje nabavke rezervnih delova i radova, 

smanjenje troškova instalacije i složenosti klasične analize podataka, 

korišćenje podataka za pronalaženje uzroka greške i pružanje pouzdane analize, 

trenutna upozorenja za bolje odluke i daljinsko upravljanje uređajima. 

Iskoristite prednosti mašinskog učenja

DXM mrežni kontroler u rešenju, koristi algoritam mašinskog učenja za osnovne vrednosti i postavlja kontrolne granice za upozorenja sa ograničenom interakcijom krajnjeg korisnika. On će kreirati svetlosni signal upozorenja za svaku priključenu mašinu i definisati akutne i hronične greške. Moći ćete da prenesete podatke i upozorenja prikupljena na DXM kontroleru na kontroler domaćina ili na cloud za industrijsko povezivanje Interneta of Things-a. Ovo će Vam obezbediti pristup i konsekventnu analizu podataka, bez obzira na lokaciju.

Rešenje je pogodno za industrije sa velikim brojem rotacionih uređaja uključenih u proces. Na primer: papirna, automobilska i građevinska industrija, obrada metala i mnoge druge.

Internet of Things - povećajte efikasnost proizvodnje

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti