Povećajte efikasnost svoje proizvodnje

Industrijski Internet of Things predstavlja jedan od najvažnijih trendova u automatizaciji i ključni element Industrije 4.0. Platforme Industrije 4.0 će promijeniti proizvodne operacije kompanija.

Naučite kako da povećate efikasnost proizvodnje 

Suština industrijskog Internet of Things-a ili IIoT je prikupljanje, razmjena i analiza podataka omogućena povezivanjem svih elemenata (npr. mašinskih komponenti, instrumenata, drugih uređaja) u cijeloj kompaniji.

Obrada podataka potencijalno olakšava poboljšanja efikasnosti i produktivnosti kompanije. Jedan od efikasnih načina za smanjenje operativnih troškova je i prediktivno održavanje opreme.

Želite kupiti naše Senzore?

Sprovedite prediktivno održavanje

Održavanje u proizvodnji se grubo dijeli na održavanje prije i poslije kvara. Održavanje nakon kvara (kurativno) obično je povezano sa privremenim zastojima u proizvodnji i visokim dodatnim troškovima.

Održavanje prije kvara uključuje preventivno rutinsko ili vremenski zasnovano održavanje koje preporučuje proizvođač opreme. Međutim, u industriji, prediktivno održavanje zasnovano na stvarnom stanju opreme, a ne na prosječnoj ili očekivanoj životnoj statistici, sve više dobija na značaju.

Planirajte i zakažite održavanje

Održavanje zasnovano na stanju se sprovodi kao što je sugerisano procjenama stanja degradacije stavke (npr. alata, uređaja, …). Glavno obećanje takvog održavanja je da Vam omogući pogodno planiranje i zakazivanje korektivnog održavanja (tj. zamjene ili popravke), bez zastoja.

Može se obezbjediti periodičnim pregledima mašina koje obavljaju naši ili spoljni izvođači. Također možete da obezbjedite prediktivno održavanje tako što ćete ga postaviti na Industrijski Internet of Things da biste omogućili praćenje Vaših mašina u realnom vremenu i akciju na mreži.

Internet of Things - povećajte efikasnost proizvodnje

Upoznajte prednosti prediktivnog održavanja

Internet of Things - povećajte efikasnost proizvodnje

manje neplaniranih ili slučajnih ispada 

popraviti kvar prije nastanka štete ili smanjiti štetu, 

plan nabavke dijelova – planiranje nabavke rezervnih dijelova i radova, 

smanjenje troškova instalacije i složenosti klasične analize podataka, 

korištenje podataka za pronalaženje uzroka greške i pružanje pouzdane analize, 

trenutna upozorenja za bolje odluke i daljinsko upravljanje uređajima. 

Iskoristite prednosti mašinskog učenja

DXM mrežni kontroler u rješenju, koristi algoritam mašinskog učenja za osnovne vrijednosti i postavlja kontrolne granice za upozorenja sa ograničenom interakcijom krajnjeg korisnika. On će kreirati svjetlosni signal upozorenja za svaku priključenu mašinu i definisati akutne i hronične greške. Moći ćete da prenesete podatke i upozorenja prikupljena na DXM kontroleru na kontroler domaćina ili u oblak za industrijsko povezivanje Interneta of Things-a. Ovo će Vam obezbjediti pristup i konsekventnu analizu podataka, bez obzira na lokaciju.

Rješenje je pogodno za industrije sa velikim brojem rotacionih uređaja uključenih u proces. Na primjer: papirna, automobilska i građevinska industrija, obrada metala i mnoge druge.

Internet of Things - povećajte efikasnost proizvodnje

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti