Najmanji draw-wire senzori

Draw-wire senzori iz MT serije kompanije Micro-Epsilona su najmanji draw-wire senzori na svijetu. Dizajnirani su za linearno mjerenje pomaka, posebno za industrijske primjene gdje se javljaju velika ubrzanja žice. Iskoristite njihovu laku i brzu montažu u najmanji prostor.

Brzi i kompaktni draw-wire senzori

Robusni minijaturni senzori MT serije su najmanji draw-wire senzori na svijetu. Dizajnirani su posebno za test aplikacije gdje se javljaju velika ubrzanja žice, kao što su testovi sudara. Njihovo robusno aluminijumsko kućište čini ih pogodnim za industrijsku primjenu i omogućava Vam instalaciju u okruženju sa ograničenim prostorom. Prorezi u kućištu nose laku, brzu montažu.

Opremljeni su potenciometrom.

Ovi dinamički senzori omogućavaju linearna mjerenja pomjeranja pri ubrzanjima do 60G. Oni dopunjuju širok spektar preostalih draw-wire senzora serije MT i MP, dizajniranih za zadatke mjerenja sa brzim pokretima žice.

Želite kupiti naše Senzore?

Svojstva draw-wire senzora sereije MT

Mjerni opsezi tri senzora iz MT serije su 40 mm, 80 mm i 130 mm. Najmanji senzor postiže linearnost do 1% mjernog opsega, a preostala dva do 0.4% FSO. Dostupni su analogni modeli sa izlazom otpornika.

Ovi draw-wire senzori nisu pogodni za ekstremno vlažna okruženja, ali imaju IP50 otpornost na prašinu. Veoma su laki za upotrebu i, u poređenju sa sličnim konkurentskim modelima, nude najmanji dizajn senzora i mjerenja izuzetno velikih ubrzanja.

Koristite draw-wire senzore u raznim primjenama

Draw-wire senzori pomjeranja iz MT serije su idealni za test aplikacije, posebno u testovima sudara, simulatorima i uređajima za testiranje. Jedna moguća primjena je mjerenje pomjeranja vibracija na točkovima vozila za laboratorijska ispitivanja.

Koriste se paralelno sa rješenjem za smanjenje vibracija, za analizu različitih uslova na putu. Oni pružaju informacije o brzini i ubrzanju vibracija.

Minijaturni draw-wire senzori Micro-Epsilon

Upoznajte druge draw-wire senzore kompanije Micro-Epsilon

Minijaturni draw-wire senzori Micro-Epsilon

Micro-Epsilon Vam nudi četiri serije draw-wire senzora:

 • MT i MP serije za brza mjerenja pomjeranja u aplikacijama sa brzim pokretima žice
 • MK serija za industrijsku serijsku primjenu u unutrašnjoj i spoljašnjoj upotrebi, npr. u mobilnim mašinama, dizalicama i tehnici dizanja
 • P serija za industrijsku primjenu obezbjeđuje mjerne opsege do 50m; Dostupne su analogne verzije sa potenciometrom, strujnim ili naponskim izlazom, kao i digitalne verzije sa inkrementalnim ili apsolutnim enkoderima
 • Serija Mechanics ​​nudi jednostavnu montažu inkrementalnog ili apsolutnog enkodera i individualni izbor interfejsa, rezolucije i tipa veze

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  Minijaturni draw-wire senzori Micro-Epsilon

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti