Kontrastni senzor KRT 18B za pouzdanu detekciju oznaka u boji

Kontrastni senzor KRT 18B kompanije Leuze kombinuje lako rukovanje preko trajnih indikatora signala, pouzdanu detekciju oznaka u boji i veliku rezervu funkcije. Takođe je dostupan sa analognim izlazom za posebno zahtevnu detekciju tragova u procesima pakovanja.

Kada se fleksibilnost susretne sa upotrebljivošću

U mnogim procesima pakovanja, oznake u boji moraju biti pouzdano otkrivene na foliji, kesama i blister ambalaži ili na etiketama. Istovremeno se očekuje visoka fleksibilnost, izdržljivost i široka upotrebljivost senzora.

Sa svojim izuzetno lakim rukovanjem, automatskim podešavanjem osetljivosti i integrisanim dvokanalnim IO-Link interfejsom, KRT 18B je idealno opremljen da zadovolji ove zahteve. Štaviše, njegovo kompaktno metalno kućište predodređuje ga i za upotrebu u skučenim prostorima i u aplikacijama sa strogim zahtevima u pogledu higijene.

Želite kupiti naše Senzore?

6 modela senzora kontrasta za optimalno rešenje

  • Standardno: osnovna verzija za jednostavne aplikacije
  • Teach: verzija za univerzalnu upotrebu, sa dodatim LED displejom za lakše podešavanje tačke uključivanja
  • Potenciometar sa više obrtaja: verzija za ručnu optimizaciju, sa potenciometrom za precizno podešavanje tačke uključivanja
  • Praćenje: verzija za maksimalnu dostupnost sa teškim oznakama koja ima ugrađenu funkciju za automatsku promenu osetljivosti
  • Brzina: verzija za precizno pozicioniranje sa brzim procesima zbog kraćeg vremena odziva (22,5 µs) i veće frekvencije prebacivanja (22 kHz)
  • Analogni: verzija sa analognim izlazom, za procenu signala u PLC-u

Glavne karakteristike senzora kontrasta

Jasno vidljiv indikator signala sa trakastim grafikonom na zadnjoj strani senzora omogućava Vam da lako i brzo podesite tačku prebacivanja. Dostupne su dve verzije senzora: jedna sa dva teach dugmeta  za oznaku i pozadinu i druga sa višeokretnim potenciometrom i trakastim grafikonom za intuitivno podešavanje.

Funkcija automatskog prilagođavanja osetljivosti, odnosno kontrola praćenja. Funkcija automatski prilagođava osetljivost senzora, čineći senzor robusnijim i manje osetljivim na prašinu koja se nakuplja na neoptičkim delovima senzora. To znači značajno povećanu dostupnost čak i sa izbledelim oznakama i smanjeno vreme zastoja zbog varijacija kontrasta.

Senzor ima integrisanu tehnologiju u tri boje (crvena, zelena, plava). Tokom podešavanja senzora, možete automatski odabrati odgovarajuću LED boju, koja Vam omogućava maksimalan kontrast između oznake i pozadine. Kao rezultat toga, senzor postaje još robusniji i univerzalniji.

kontrastni senzor Leuze krt18b

Primeri upotrebe iz industrije

kontrastni senzor Leuze krt18b aplikacija
kontrastni senzor Leuze krt18b aplikacija
kontrastni senzor Leuze krt18b aplikacija

Želite saznati više?

kontrastni senzor Leuze krt18b

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti