Laserski triangulacioni senzori Micro-Epsilon

Micro-Epsilon optoNCDT 1750 laserski triangulacioni senzori omogućavaju Vam precizna i brza merenja pomeranja, udaljenosti i položaja. Iskoristite mogućnost jednostavnih merenja na širokom spektru površina materijala. Lako ćete koristiti ove senzore u zahtevnim industrijskim aplikacijama zbog njihovog kompaktnog, robusnog dizajna i različitih interfejsa.

Laserski triangulacioni senzori – čak i za aplikacije u ograničenom prostoru

OptoNCDT 1750 laserski triangulacioni senzor značajno je poboljšao performanse:

 • 3x veća frekvencija merenja za brze zadatke merenja,
 • 2x veća rezolucija,
 • Povećana linearnost za 25%.

Zahvaljujući njegovom kompaktnom i robusnom dizajnu sa integrisanim kontrolama, sada ćete moći lako da ugradite ove mogućnosti u sisteme sa ograničenim prostorom. Ovo će takođe olakšati proces montaže i ožičenja. Svim modelima serije optoNCDT 1750 se takođe može lako upravljati sa intuitivnim web interfejsom i unapred podešenim programima.

Želite kupiti naše Senzore?

Laserski triangulacioni senzori sa poboljšanim algoritmom rada

Micro-Epsilon laserski triangulacioni senzor OptoNCDT1750

Promena površina predstavlja veliki izazov u ​​optičkim merenjima. Micro-Epsilon je efikasno rešio ovaj problem kombinacijom tehnologije kompenzacije površine u realnom vremenu (RTSC) i unapred konfigurisanih SMART programa. OptoNCDT 1750 omogućava izuzetno pouzdana merenja na širokom spektru površina materijala, npr. reflektujućih površina, providnih polimera (plastičnih) ili organskih materijala.

Oni su dodatno poboljšali performanse RTSC algoritma za naprednu kompenzaciju vremena ekspozicije prema tipu površine. Vreme ekspozicije ili količina svetlosti koju proizvodi laser je optimalno usklađena sa karakteristikama refleksije ciljne površine. Ovo omogućava izuzetno pouzdana merenja čak i na reflektujućim površinama.

Karakteristike laserskog triangulacionog senzora

 • Opseg merenja (mm): 2 // 10 // 20 // 50 // 100 // 200 // 500 // 750
 • Linearnost od 1.6 µm (±0.06 – 0.09% FSO)
 • Podesiva brzina merenja do 7.5 kHz
 • Analogni (4-20 mA; 0-5 V/0 10 V) i digitalni izlazi (RS422/16 bit)
 • Kompaktna veličina sa integrisanom elektronikom:
  • 97 x 75 x 30 mm do 200 mm mernog opsega
  • 150 x 80 x 35 mm od 500 mm mernog opsega
 • Prilagođavanje u realnom vremenu promenljivim površinama (RTSC)
 • Unapred definisana i pojedinačna podešavanja u web interfejsu
Micro-Epsilon laserski senzor OptoNCDT1750 RTSC algoritam

Pojednostavite podešavanje laserskog triangulacionog senzora

Micro-Epsilon laserski senzor konfiguracija

Novi web interfejs pojednostavljuje podešavanje i konfiguraciju laserskih senzora bez potrebe za dodatnim operativnim softverom. Unapred podešeni SMART programi su dostupni za brojne ciljeve, kao što su metali, plastika ili organski materijali.

U web interfejsu je moguće podesiti brzine merenja do 7.5 kHz i prilagoditi ih pojedinačno prema zahtevima svakog mernog zadatka.

Algoritam za odabir tačnog vrha krive optičke snage i sprečavanje smetnji, omogućava pouzdana merenja na zauljenim komponentama u konstrukciji motora i menjača, kao i na obloženim materijalima, mernim objektima iza stakla ili na komponentama zaptivenim filmom.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Micro-Epsilon laserski triangulacioni senzor OptoNCDT1750

Prijavite se na naš newsletter!

Dobićete samo kvalitetne vesti i podsetnike na webinarima o vodećoj opremi za automatizaciju, pomoću koje možete da pobedite konkurenciju.

Ne propustite druge povezane vesti