Draw-wire prekidači za hitno zaustavljanje sa zatezanjem

TQ 900 i TQ 700 draw-wire prekidači za hitne slučajeve iz Schmersal-a se montiraju na mašine i dijelove postrojenja koji se ne mogu zaštititi štitnicima. Komanda za zaustavljanje u hitnoj situaciji se može aktivirati bilo gdje duž žice.

Koristite ih u različitim aplikacijama 

Draw-wire prekidači za hitne slučajeve TQ 900 i TQ 700 su dio Schmersal-ove porodice sigurnosnih prekidača. Mogu se koristiti kao prekidači za hitne slučajeve duž transportnih traka, složenih uređaja i proizvodnih pogona kao što su npr. u drvoprerađivačkoj industriji i industriji sirovina. Serija 900 ima žicu do 50m, a serija 700 do 10m.

Sa kontaktima za zaključavanje i dugmetom za resetovanje (sa opcijom dodatnog dugmeta za zaustavljanje u hitnoj situaciji), mogu se koristiti kao sigurnosni uređaj za isključivanje u hitnoj situaciji ili kao jednostavan prekidač za povlačenje (TK). Prekidač serije 900 ima metalno kućište i do 4 kontakta, a serija 700 je u plastičnom kućištu sa dva kontakta.

Draw-wire prekidači za hitne slučajeve Schmersal

Želite kupiti našu Opremu za mašinski vid?

Pogledajte karakteristike draw-wire prekidača za hitne slučajeve

Draw-wire prekidači za hitne slučajeve Schmersal

Karakteristike:

 • Jednostrani rad / žica do 50m ili 10m
 • Indikator položaja
 • Veliki odjeljak za ožičenje
 • Izvrtanje towing eye-a nije moguće
 • Opciono robustan dizajn
 • Spoljna vodonepropusna kragna

Schmersal također nudi priključak za zatezanje (Tensioning Jack) za čeličnu žicu S 900. Može se koristiti za lako stezanje i zatezanje čelične žice. Koristiti se sa obje strane čelične žice.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  Draw-wire prekidači za hitne slučajeve Schmersal

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti