In-Sight 2000 vision senzor boje

Vision senzor boje In-Sight 2000 serije kompanije Cognex obuhvata dio sistema za osvjetljenje, senzor i obradu slike. Sastoji se od ugrađene kamere, procesora i kružnog LED svjetla visokih performansi koje emituje difuzno svjetlo za ravnomjerno osvjetljenje cijele slike i eliminiše potrebu za spoljnim osvjetljenjem. Senzor ima modularni dizajn koji omogućava različite kombinacije osvjetljenja, sočiva i konektora.

Vodeći senzor za slike u boji

Obrada snimljene slike se vrši u softverskom okruženju In-Sight i uključuje niz alata i algoritama za lociranje, kontrolu, mjerenje i brojanje. Lako i brzo grafičko programiranje je moguće preko In-Sight Explorer EasyBuilder interfejsa.

Pored pouzdanog softverskog paketa, modularnog dizajna i fleksibilnosti komunikacionih protokola, senzor se lako instalira i konfiguriše, a samim tim je idealan za optičku kontrolu jednostavnih aplikacija.

Želite kupiti našu Opremu za mašinski vid?

Obezbjedite pouzdanu, brzu i laku kontrolu aplikacija

In-Sight 2000 vision senzor u boji Cognex

Pored algoritama za kontrolu prisustva, lokacije i količine, modeli boja uključuju detekciju boja. Hardver senzora sa rezolucijom slike do 800*600, 2x uvećanjem i snimanjem 55 slika/sekundi, u sprezi sa moćnim softverskim paketom, obezbjeđuje pouzdanu, brzu i laku kontrolu aplikacija.

Svi modeli su kompatibilni sa Cognex VisionView softverom i VisionView 900 HMI ekranom osjetljivim na dodir, za jednostavnu provjeru rezultata i podešavanje.

Karakteristike modela senzora slike Cognex In-Sight 2000 serije:

In-Sight 2000 vision senzor u boji
In-Sight 2000 vision senzor u boji Cognex

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti