Vision inspekcijski sistemi za kolaborativne robote

Photoneo – proizvođač rješenja za 3D Robotic Vision i Vision inspekcijske sisteme za kolaborativne robote, certifikovan je od strane proizvođača kolaborativnih robota Universal Robots.

Certifikovani vision inspekcijski sistemi za kolaborativne UR robote

Certifikat je dodeljen proizvodu Photoneo Locator, koji je zasnovan na 3D skeneru za vision inspekcijske sisteme Photoneo PhoXi. Sa ovim certifikatom, Photoneo Locator se pridružio različitim proizvodima pokrivenim platformom Universal Robots UR +.

UR + je platforma koja uključuje širok spektar testiranih i validiranih proizvoda za rad sa univerzalnim robotima za saradnju. Ove proizvode karakteriše brza integracija, lako programiranje i pouzdan rad.

Vision inspekcijski sistemi za kolaborativne robote

Želite kupiti našu Opremu za mašinski vid?

Bin picking i Vision inspekcijski sistemi za kolaborativne robote

Vision inspekcijski sistemi za kolaborativne robote

Photone-ovo rješenje Locator kombinuje softver za lociranje i hvatanje objekata u prostoru i 3D PhoXi Vision inspekcijski sistem. Kombinacija je odlična za upotrebu u različitim okruženjima za izvođenje aplikacija za Bin Picking.

Rješenje se zasniva na percepciji objekata na osnovu njihovih CAD modela i na taj način određivanju njihovog položaja i orijentacije u prostoru. Jednostavnu integraciju, povezivanje i kalibraciju sa Universal Robots obezbjeđuje priloženi softverski alat za obavljanje kalibracije.

Pored aplikacija za Bin Picking, sistem je pogodan i za lociranje objekata u procesu sklapanja raznih proizvoda, farbanja, nanošenja ljepka itd.

Primjer primjene ljepka i montaže pomoću Photoneo Locator-a

Lokalizacija proizvoda

Izbor proizvoda i preseljenje

Primena ljepka

Instalacija

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti