3D Basler Blaze kamere vision inspekcijskih sistema

Basler Bblaze 3D kamere za vision sisteme su druga generacija univerzalno korisnih i izuzetno preciznih 3D kamera za vrijeme leta. Omogućavaju Vam da snimate 3D slike u realnom vremenu u svojim aplikacijama, smanjujući ukupne troškove sistema i efikasnije dizajniranje 3D aplikacija.

3D kamere za vision inspekcijske sisteme

Sa najnovijom Sony DepthSense tehnologijom dubokog ToF senzora, GigE interfejsom i VGA rezolucijom, Basler blaze je pogodan za lociranje i lociranje različitih objekata u svemiru, mjerenje zapremine i otkrivanje prepreka.

Kamera se može koristiti u raznim industrijskim okruženjima.

Želite kupiti našu Opremu za mašinski vid?

Metoda mjerenja time of flight

3D kamera vision sistema Basler, koncept merenja TOF

Basler blaze funkcioniše na principu mjerenja vremena leta svetlosti (ToF – time-of-flight), korištenjem tehnologije sa laserskim diodama VCSEL u bliskom infracrvenom (NIR) spektru svjetlosti talasne dužine od 940 nm.

Dakle, kamera je pogodna za snimanje visokokvalitetnih 3D slika čak i u okruženju osvijetljenom prirodnim svjetlom. Također je neosetljiv na kontrast. ToF mjeri vrijeme potrebno svjetlosti da putuje od izvora svjetlosti kamere do objekta i nazad do senzora kamere. Kako se rastojanje povećava, tako se povećava i vrijeme svjetlosnog leta.

3D kamere za vision inspekcijske sisteme pogodne za bilo koju primjenu

Basler blaze 3D kamera je pogodna za razne zadatke u industrijskoj automatizaciji, logistici i medicini. Sa kompaktnim i robusnim kućištem, idealan je i za ugradnju u autonomna vozila i mobilne robote u svrhu navigacije, izbjegavanja prepreka i snimanja okoline.

Sa ugrađenim sočivom i osvjetljenjem nevidljivim za oči, Basler blaze je kompaktna jedinica sa zaštitom IP67 koja ne sadrži pokretne komponente. Zbog male težine, idealan je za ugradnju na robotsku ruku.

Integrišite kameru sa lakoćom

Basler blaze 3D kamere vision sistema aplikacija

Gigabit GigE interfejs podataka i softverski interfejs nezavisan od platforme omogućava laku integraciju u različite industrijske sisteme i upotrebu u sistemima sa više kamera.

Integracija je dodatno olakšana besplatno dostupnim primjerima programiranja.

Kamera također podržava standarde GigE Vision i GenICam.

Princip rada 3D kamera vision sistema

Kamera je u stanju da snimi slike koje sadrže informacije o udaljenosti, intenzitetu i nivou povjerenja u mjerenju. Istovremeno, može da snima i obrađuje 3D point cloud i 2D slike u sivim tonovima u realnom vremenu brzinom od 30 slika u sekundi, bez opterećenja procesora ciljnog sistema ili računara.

Integrisani Sony DepthSense IMX556PLR-C senzor sa CAPD (Current Assisted Photonic Demodulator) strukturom zajedno sa CMOS senzorom slike unazad omogućava precizno otkrivanje objekata sa rezolucijom od 640 x 480 piksela i milimetarskom preciznošću do 10 metara. Opseg merenja je također pogodan za aplikacije koje zahtjevaju hvatanje većih objekata, kao što su dvije euro palete ili čak manji automobil.

Želite saznati više?

Basler Blaze 3D Camera vision inspekcijskih sistema

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti