I/O senzorska ostrva za pouzdan prenos podataka

I/O senzorska ostrva iz ESCHA-e su uređaji sa aktivnom logikom koji Vam obezbjeđuju siguran i pouzdan prenos predprocesiranih podataka u centralnu upravljačku jedinicu. Zbog iznimne kompaktnosti i male težine, ta ostrva možete iskoristiti za aplikacije sa ograničenim prostornim uvjetima uz smanjenje troškova i vrijemena ožičavanja.

Obezbjedite prisutnost inteligencije u blizini senzora

I/O senzorska ostrva M8x1 iz  ESCHA-e, su izuzetno kompaktni uređaji sa aktivnim logičkim funkcijama, koji obezbjeđuju prisutnost inteligencije u blizini senzora koji prenose predprocesirane signale u centralnu upravljačku jedinicu.

Kako bi olakšali sigurnu i pouzdanu vezu između konvencionalnih pasivnih I/O ostrva i upravljačkih jedinica, potrebni su Vam višepolni kabeli. U slučaju spajanja sabirnice, ti kabeli moraju biti i širmovani. Nasuprot tome, I/O ostrva sa aktivnim logičkim funkcijama pružaju pogodnosti kada je riječ o zajedničkim, neširmovanim 4 ili 5 polnim senzorskim kabelima, koje također možete instalirati mnogo fleksibilnije od čvrsto širmovanih kabela. Na taj način smanjuju se troškovi i vrijeme ožičavanja, te značajno umanjuje mogućnost pogreške.

I/O senzorska ostrva Escha za prenos predprocesiranih podataka 1

Želite kupiti naše Ostale uređaje za automatizaciju?

I/O senzorska ostrva za aplikacije sa ograničenim prostorom

I/O senzorska ostrva Escha 2

Zbog iznimno kompaktnog stila kućišta i male težine, I/O ostrva sa aktivnom logikom posebno su prilagođena za aplikacije sa ograničenim prostornim uvjetima poput hvataljki, robota ili kompaktnih ručnih uređaja.

Ostrva možete postaviti u različitim montažnim situacijama kroz nekoliko ugradnih rupa. Oznake identifikacije na svim utorima olakšavaju Vam označavanje i alokaciju.

 I/O senzorska ostrva koja ne trebate progamirati

U ponudi su M8x1 I/O ostrva sa aktivnom logikom u 4-portnoj, 8-portnoj te 10-portnoj verziji, sa različitim fiksnim kombinacijama AND i OR logika.

Zbog unaprijed definirane logike ne morate programirati ostrva, koja su na taj način odmah operativna.

Prekidački prikaz statusa po kanalima i LED displej pružaju Vam brz pregled ključnih funkcija.

Sve izvedbe zadovoljavaju IP65 i IP67 zahtjeve.

I/O senzorska ostrva Escha 3

Želite saznati više?

I/O senzorska ostrva za prenos predprocesiranih podataka 5

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti