Napredno osvjetljenje za vaše industrijske aplikacije

Banner industrijske aplikacije za osvjetljenje, signalizaciju i komunikaciju ključne su za povećanu produktivnost i sigurnost u različitim sektorima industrije. Predstavljamo tri najčešče aplikacije u kojima možete upotrijebiti Bannerov “Illumination Program”: osvjetljenja radnih mjesta, signalizacija statusa mašina i proizvodnih procesa i komunikacija sa mašinama i proizvodnim procesima.

Tri najčešće industrijske aplikacije osvjetljenja

Banner Engineering Corp. je vodeći svjetski inovator u oblasti senzora, osvjetljenja i sigurnosnih rješenja. Pruža izvanredna rješenja koja pomažu industrijskim postrojenjima da poboljšaju efikasnost, produktivnost i smanje troškove.

Tri najčešće industrijske aplikacije u kojim možete upotrijebiti njihov “Illumination Program” tj. proizvode za osvjetljenje, pogledajte u nastavku teksta. Ti proizvodi su ključna komponenta za pojačanje produktivnosti i sigurnosti u različitim sektorima industrije.

Banner industrijske aplikacije

Želite kupiti naše uređaje za vizuelnu i zvučnu signalizaciju?

Osvjetlite radne stanice

Visoka kvaliteta i izdržljivost čine Banner-ova LED osvjetljenja idealnim za osvjetljavanje radnih stanica. Svi modeli iz Banner Illumination Programa dizajnirani su kako bi zadovoljili specifične potrebe osvjetljavanja radnih stanica u različitim industrijama.

Njihova svjetla pružaju ravnomjernu i intenzivnu svjetlost koja omogućuje radnicima da precizno obavljaju svoje zadatke, smanje greške i time povećaju produktivnost. Bannerova rješenja za osvjetljenje izdržavaju čak i najzahtjevnije uvjete okoline, uključujući visoke temperature i vlažnost.

Provjerite širok niz modela LED svjetla za industrijske aplikacije

Banner Illumination Program nudi niz modela LED osvjetljenja idealnih za osvjetljavanje radnih stanica:

Bannerove WLS27 LED trake su izdržljive i energetski učinkovite. Dolaze u različitim duljinama i konfiguracijama kako bi se prilagodile različitim radnim stanicama. Ove trake omogućavaju ravnomjerno osvjetljenje radnog područja.

Bannerove WLS28 LED trake su kompaktne, ali visoko svijetle. Idealne su za manje radne stanice ili situacije gdje je potrebno precizno osvjetljenje. Dolaze s različitim svjetlosnim uzorcima za prilagodbu potrebama.

Ravnomjerno osvjetljenje mašina omogućava operatorima efikasno praćenje procesa i pruža jasan pregled tokom otklanjanja problema, dopunjavanja materijala ili kad obavljaju druge manuelne zadatke.

Bannerova WLA serija pruža snažno i svijetlo osvjetljenje za radne stolove. Ovi modeli osiguravaju visoku svjetlinu koja pomaže radnicima da precizno obavljaju zadatke.

Signalizirajte status mašina i proizvodnih procesa

Bannerovi svjetlosni tornjevi su nezamjenjivi alat za signalizaciju statusa mašina i proizvodnih procesa u industrijskim postrojenjima. Svi modeli iz Banner Indication Programa dizajnirani su kako bi omogućili preciznu signalizaciju u različitim industrijskim okruženjima.

Ti proizvodi koriste Bannerovu lightening tehnologiju koja pruža izuzetno svijetlo i vidljivu signalizaciju. To omogućava jasno označavanje različitih statusa, kao što su:

  • “u toku”,
  • “zaustavljeno” ili
  • “kvar”,

olakšavajući praćenje i brzo reagiranje.

Signalizacija je od suštinskog značaja za siguran i efikasan rad u industrijskim okruženjima.

Provjerite širok spektar proizvoda za signalizaciju statusa

Banner Indication Program nudi niz modela svjetlosnih tornjeva i indikatora idealnih za signaliziranje statusa strojeva i proizvodnih procesa:

Bannerova TL50 serija svjetlosnih tornjeva dolazi u različitim konfiguracijama boja i visina. Ovi tornjevi pružaju vidljivu signalizaciju statusa strojeva ili procesa na radnoj stanici. Različite boje i zvučni signali omogućavaju precizno praćenje.

Bannerova TL70 serija svjetlosnih tornjeva kombinira LED osvjetljenje i zvučne signale za sveobuhvatan prikaz statusa. Dolazi u više različitih opcija, uključujući modele sa sirenama i opcijama sa više boja.

LED indikatori kompanije Banner Engineering nude raznovrsne modele sa svijetlima koja su visoko vidljiva, od onih vidljivih tokom dana do onih sa više boja u jednom uređaju. Dostupni su u veličinama od 8 mm pa sve do 100 mm. Indikatori imaju robusan dizajn za dugotrajnu upotrebu i ne zahtijevaju dodatnu zaštitnu kutiju.

In-line minijaturni indikatori pružaju osvjetljenje od 360 stupnjeva i lako se dodaju postojećim komponentama. In-line indikatori statusa senzora su dvobojna svjetla koja pokazuju stanje napajanja i izlaznog stanja.

In-line povezivanje, oblik preljeva i svijetli pokazatelji stvaraju ekonomično rješenje koje se može primijeniti na većinu uređaja sa 4 ili 5 pinova sa izlazom. Čak ih možete slagati zajedno kako biste stvorili svjetlosni toranj, pri čemu svaki segment kontroliše odvojeni ulazni kabl.

Komunicirajte sa strojevima i proizvodnim procesima

Bannerov Illumination Program senzori i svjetla igraju ključnu ulogu u komunikaciji između strojeva i uređaja u industrijskim postrojenjima. Ovi uređaji omogućuju prikupljanje podataka i razmjenu informacija, što je ključno za automatizaciju procesa.

Uključujući Pick-to-Light segmente, Banner Illumination Program omogućava brži i precizniji odabir komponenata ili proizvoda. Ova vrsta komunikacije (communication) ubrzava procese i minimizira greške, što rezultira povećanom produktivnošću i smanjenjem troškova.

Provjerite širok spektar senzora i svjetla za industrijske aplikacije

Banner Illumination Program nudi širok spektar senzora i svjetla, uključujući Pick-to-Light segmente, koji su idealni za osvjetljavanje radnih stanica i poboljšanje produktivnosti.

Evo nekoliko modela za komunikaciju sa strojevima i radnim procesima:

Banner je lider u ergonomskim, vizualnim i zatvorenim tipkalima za industrijske primjene. Bannerova tipkala mogu imati više boja i I/O sposobnosti te zamjenjuju nekoliko konvencionalnih tipki. To ih čini idealnim rješenjem za lean proizvodnje.

Uređaji i sistemi za “pick-to-light” pomažu proizvođačima industrijske automatizacije smanjiti rizik od grešaka u procesu montaže, osiguravajući kvalitetu proizvoda i smanjenje troškova.

Ovi uređaji se također koriste u operacijama “kitting” i “put-to-light” kako bi se osigurala visoka preciznost u operacijama ispunjavanja narudžbi.

Želite saznati više?

Banner industrijske aplikacije

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti