UniStream PLC+HMI za automatizaciju sistema rezanja

UniStream PLC+HMI kompanije Unitronics obezbedio je uspešnu automatizaciju sistema za rezanje kompanije Nicolaides & Kountouris, čineći ga pouzdanijim i efikasnim.

UniStream PLC+HMI za veću pouzdanost i efikasnost 

Nicolaides & Kountouris Metal Company LLC nudi proizvode i rješenja za kompletnu građevinsku industriju. Među proizvodima koje proizvodi kompanija nalaze se i paneli za zvučnu i toplotnu izolaciju. Trebao im je sistem za efikasno rezanje ovih panela do ispravnih dimenzija, a njihova stara mašina za rezanje bila je neučinkovita i zahtijevala je stalni nadzor operatera. Koristeći UniStream PLC+HMI kompanije Unitronics, Nicolaides & Kountouris kompanija je automatizovala svoj sistem rezanja, čineći ga pouzdanijim i efikasnim.

UniStream PLC nudi “user-friendly” okruženje kako za programere tako i za operatere koji opslužuju mašine, a pored toga veoma je precizan i pouzdan.

Nicolaides & Kountouris 2

Želite kupiti naše PLC kontrolere?

Izbjegnite potrebu za stalnim nadzorom

Nicolaides & Kountouris 1

Glavna briga za kompaniju Nicolaides & Kountouris bila je osiguravanje da se svaki panel isječe na potrebnu veličinu i dimenziju, bez varijacija ili nedosljednosti.

Njihova stara mašina za rezanje upravljala se pomoću tajmera, releja i ostale elektronike koja je zahtjevala stalan nadzor od strane operatera kako ne bi došlo do grešaka.

Omogučite minimalno uključivanje operatera

Inženjeri kompanije Nicolaides & Kountouris željeli su implementirati moderniji upravljački sistem koji bi omogućavao da se mašina za rezanje automatski pokreće uz visok nivo pouzdanosti i minimalno uključivanje operatera.

Odabrali su UniStream 10,4-inčni programabilni logički kontroler + HMI od Unitronics-a; ovaj PLC upravlja kružnom pilom montiranom na pokretnom stolu. Operator samo treba podesiti broj i veličinu panela koji se sijeku, a UniStream PLC radi sve ostalo.

UniStream PLC+HMI za povećanje produktivnosti

Pomoću enkodera UniStream PLC mjeri dužinu reza, a pomoću graničnih prekidača i induktivnih senzora koji su vezani na PLC kontroliše se ispravno postavljanje pile.

Koristeći Unitronics UniStream PLC vodeći ljudi u kompaniji Nicolaides & Kountouris primjetili su izuzetno povećanje produktivnosti u pogledu upravljanja vremenom kao i količinom i kvalitetom proizvoda.

Iskoristite najnapredniju intuitivnu platformu

Pored toga, UniLogic softver karakteriše bogato okruženje i jednostavnost upotrebe, skraćuje vrijeme i resurse potrebne za dovršavanje programa. Jedan inženjer dodaje da je UniLogic “najnaprednija, korisnička i intuitivna platforma do sada.”

A takođe, tehnička podrška bila je nenadmašna, na samo jedan poziv bez dodatnih troškova ili prethodne najave kompanija Nicolaides & Kountouris je rješavala sve probleme na koje je naišla prilikom instalacije i puštanja u rad UniStream PLC-a.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti