Upravljački paneli za mašine i proizvodne linije

Upravljački paneli Teknokol su dizajnirani za sisteme potpornih ruku, kioska i VESA nosača. Svi paneli su lako prilagodljivi i podržavaju mnoge svjetske proizvođače industrijske opreme.

Ergonomski upravljački paneli

Kontrolni paneli i industrijski računari sada su osnova za mašine i proizvodne linije. Teknokol upravljački paneli su dizajnirani ergonomski u svrhu osiguranja sigurnijeg rada. Sva kućišta su lako prilagodljiva i podržavaju Siemens, Omron, B&R, Beckhoff, Advantech i mnoge druge proizvođače industrijske opreme.

Teknokol Vam nudi dvije serije panela, ECO  (ECO060, ECO090, ECO120 i ECO150) i TKP2000 liniju. Unutrašnja dubina kućišta se može izraditi prema standardnim modelima, ali i prema Vašim zahtjevima i vrsti aplikacije (Solution +90).

Upravljački paneli Teknokol

Želite kupiti naše Ostale uređaje za automatizaciju?

Standardne karakteristike upravljačkih panela

Teknokol – eko paneli 2

Standardne karakteristike panela uključuju:

  • zaštitu od IP65,
  • anodiziranu boju aluminijuma,
  • ugaone spojnice RAL 7035 i
  • ugaone poklopce RAL 7016.

Teknokol na zahtjev može osigurati spojnice i poklopce u boji, kao i obradu LCD ekrana, dugmadi, prekidača itd.

Upravljački paneli bez ručke

Sa svojom modernom linijom i elegancijom, zajedno sa artikuliranom dodatnom funkcijom panela, modularnost je u ECO liniji dostigla viši nivo.

Upravljački paneli serije ECO 060 su kućišta s najmanje interne upotrebe. Unutrašnja dubina tih panela iznosi 60 mm, a modul TK060.832 sa rukohvatom omogućava operateru još lakše i jednostavnije upravljanje ovim panelom.

Upravljački paneli sa jednom ručkom

Zahvaljujući svojim jedinstvenim aluminijumskim profilima, ECO linija ima lakšu i robusniju strukturu od ostalih primjera. Ima karakteristiku zidne montaže sa vijčanim spojem iz četiri ugla. Za teške uslove rade dostupni modeli sa dihtunzima kako bi se sprečilo prodiranje prašine ili vode u unutrašnjost panela.

Profil panela, uglovi panela, prednji i stražnji paneli izrađeni su od aluminija, ugaoni poklopci od plastičnog materijala. Za jednostavnije rukovanje ovi paneli dolaze za ugrađenom ručkom sa jedne strane panela.

Upravljački paneli sa tastaturom

ECO linija omogućava Vam veću iskorištenost panela pomoću posebnog dijela za tastaturu. Unutrašnja dubina ovih panela je 60-150 mm, a podršku za direktno povezivanje na krakove rukovaoca pruža modul TK060.830 (dodatak povezivanju s panela).

Dvije ploče mogu se otvoriti i zatvoriti u sredini pomoću šarke i sistema zaključavanja u srednjem dijelu. Takođe i ovde su dosputni modeli sa dihtunzima ukoliko se koriste u otežanim uslovima rada. Tastatura se može prilagoditi prema korisnikovom uglu korištenja.

Želite saznati više?

Teknokol-eko-paneli-09

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti