Kompaktni induktivni senzor položaja induSENSOR DTD

Micro-Epsilon je razvio induktivni senzor položaja induSENSOR DTD s kompaktnim kontrolerom integriranim u kabal za serijske primjene u mašinstvu i automatizaciji. Budući da ne zahtjeva puno prostora za ugradnju, ovaj senzor je idealan za integraciju u vaše mašine. Koristite ga posebno u aplikacijama za precizno mjerenje i provjeru geometrije obratka i na mnogim drugim mjestima.

Jednostavna ugradnja induktivnih senzor položaja

Micro-Epsilonovi induktivni senzori za mjerenje pomaka i položaja impresioniraju svojom robustnošću, dugim vijekom trajanja, pouzdanošću u zahtjevnim uslovima, visokom sljedivošću i kvalitetom signala te stabilnošću temperature. Širok raspon ovih senzora uključuje sve od standardnih LVDT i LDR senzora sa vanjskim kontrolerom, EDS senzora sa ugrađenim kontrolerom, do serijskih modela prilagođenih kupcima za OEM potrebe.

Induktivni senzor položaja sa ugrađenim kontrolerom induSENSOR DTD-xG8 dodatno proširuje ponudu kompanije. Senzor se sastoji od standardne DTA-xG8 sonde i kabalskog kontrolera. Zamjenjivi vrh sonde oprugom se gura prema meti. Kompaktni kabalski upravljač promjera samo 18 mm olakšava ugradnju senzora u mašinama. Osim toga, 3 m dugačak kabel sa mogućnošću povlačenja koji povezuje sondu i kontroler omogućava vam fleksibilnu montažu.

Induktivni senzor pomika induSENSOR DTD Micro-Epsilon

Želite kupiti naše Senzore?

Prednosti senzora induSENSOR DTD-xG8

Induktivni senzor pomika induSENSOR DTD prednosti
 • Kompaktan mjerni sistem
 • Provjerena LVDT tehnologija sa visokom mikronskom rezolucijom
 • Odličan omjer cijene i kvaliteta
 • Opseg mjerenja od ±1 mm do ±10 mm
 • Robustan dizajn za industrijsku upotrebu
 • Idealan za serijsku upotrebu u mašinstvu i automatizaciji

Iskoristite dokazanu LVDT tehnologiju

LVDT induSENSOR DTD-xG8 će vas impresionirati svojom iznimnom preciznošću i visokom rezolucijom sve do mikronskog raspona. Uz dostupne mjerne opsege: ±1 mm, ±3 mm, ±5 mm, ±10 mm i visoku stabilnost signala, moći ćete uspješno obavljati mnoge mjerne zadatke gdje je visoka preciznost ključna.

Kompaktno i robustno kućište regulatora izrađeno je od nehrđajućeg čelika. Zahvaljujući visokoj temperaturnoj stabilnosti, dobroj otpornosti na udarce i vibracije te neosjetljivosti na prljavštinu, senzor se može koristiti za precizna mjerenja čak i u zahtjevnim industrijskim okruženjima.

Također ćete biti impresionirani atraktivnom ulaznom cijenom, posebno u slučaju velikih aplikacija sa velikim brojem senzora.

Induktivni senzor pomika induSENSOR DTD - sonda z vzmetjo

Brzo spojite induktivni senzor položaja

Induktivni senzor pomika induSENSOR DTD hitro priključite

Senzor induSENSOR DTD-xG8 nudi različite analogne izlaze ((0)2-10 VDC / 0,5-4,5 V / 0-5 V (Ra > 1 kOhm) ili 0(4)-20 mA (Ra < 500 Ohm)) i digitalni interfejs(RS485). Moderni digitalni interfejsi kao što su Ethernet, PROFINET ili EtherCAT opcijski su dostupni sa dodatnim modulima. Ako je potrebno, možete postaviti parametre mjernog sistema pomoću moćnog softvera ili web interfejsa.

Fiksna veza senzora i kontrolera omogućuje fabričku pretkonfiguraciju i kalibraciju, zajedno sa izvještajem. To vam olakšava pokretanje (“plug & play”) i eliminiše potrebu za odabirom i konfiguracijom senzora, što je neophodno za senzore sa vanjskim MSC7x0x kontrolerima.

Upotreba induSENSOR DTD-xG8 u raznim aplikacijama

Sistem DTD idealan je za serijske primjene u mašinstvu i automatizaciji. Posebno će dobro doći za aplikacije sa velikim brojem senzora te za precizno mjerenje i kontrolu geometrije uzorka.

Osim toga, može se koristiti i u drugim primjenama, npr. kod provjere tačnosti dimenzija i kvalitete površine, precizno pozicioniranje…

 • LVDT DTA-xG8 gauges application
 • LVDT DTA-xG8 gauges application
 • LVDT DTA-xG8 gauges application
 • LVDT DTA-xG8 gauges application
 • LVDT DTA-xG8 gauges application
 • LVDT DTA-xG8 gauges application

Želite saznati više informacija?

Induktivni senzorji pomika Micro-Epsilon

Popunite kontakt obrazac i javit ćemo vam se uskoro.

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti