Osigurajte besprekornu kontrolu kvaliteta uz scanCONTROL

Micro-Epsilon laserski skener scanCONTROL je razvijen specijalno za detekciju, mjerenje i procjenu 2D/3D profila na različitim površinama objekata bez kontakta. Iskoristite prednosti ovog senzora profila vrhunskih performansi u svijetu u pogledu tačnosti i brzine mjerenja.

Birajte između 4 modela

Dostupni modeli laserskih skenera scanCONTROL prikladni su za brojne industrijske primjene. Integrisana inteligencija u njihovoj senzorskoj glavi (scanCONTROL SMART) rješava raznovrsne zadatke mjerenja. Možete imati koristi od laserskog skenera gdje god je kvalitet proizvoda od najveće važnosti i gdje želite da obezbjedite kontinuirano mjerenje tokom proizvodnog procesa.

Najbolja rezolucija profila skenera može biti do 2 µm, a širina skenirane površine do 100 mm.

Laserski skener sa crvenom laserskom diodom prikladan je za širok raspon uobičajenih primjena. 

Laserski skeneri sa plavom laserskom linijom prvenstveno se koriste za mjerenja profila na užarenim metalima, kao i na prozirnim i organskim površinama. 

Najbrža verzija omogućuje snimanje čak 4000 profila u sekundi (frekvencija profila 4000 Hz), dok obične verzije omogućuju snimanje do 300 profila u sekundi. 

Ovaj senzor obavlja mjerenje, ocjenjivanje i izlaz u samostalnom načinu rada. Zbog integrisanog ocjenjivanja nije potreban eksterni kontroler. Skener direktno kontroliše rad Vaše mašine putem digitalnih izlaza ili komunikacijskih protokola. 

Želite kupiti naše Senzore?

Provjerite kvalitet svojih proizvoda

Laserski skener je pogodan za provjeru kvaliteta proizvoda tokom procesa proizvodnje, ali ga možete koristiti i kao precizan laboratorijski instrument. U posljednje vrijeme je veoma popularno i upravljanje robotskim rukama uz pomoć podataka koje daje laserski skener.

Dostupna je specijalna verzija za detekciju zazora, namjenjena praćenju i naprednom mjerenju zazora i pukotina.

Drugi mogući slučajevi upotrebe 

  • Pronađite ivične tačke profila i odredite koordinate
  • Izmjerite uglove na profilu
  • Otkrijte defekte: pore/rupe za igle, lukove, udubljenja
  • Izmjerite veličinu ili dimenzije rupe

Želite saznati više?

laserski skener scanCONTROL Micro-Epsilon

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti