Najbrži MICRO PLC u svijetu

MICRO PLC kontroler je najnoviji kontroler kompanije YASKAWA VIPA Controls, koja se pridružila Yaskawa grupi pre nekoliko godina. Udruženje kompanija je doprinjelo stvaranju  moćnog, minijaturnog i atraktivnog MICRO PLC kontrolera. Kombinacija visoke funkcionalnosti, odličnih performansi i njene minijaturizacije Vam donosi nove mogućnosti da optimizujete svoje procese i poboljšate performanse. Čak i na manjim mašinama i uređajima.

Revolucionarni dizajn

Kao što mu ime govori, MICRO PLC kontroler iz Yaskawa je izuzetno kompaktan kontroler. Širok je samo 72 mm i čak 50% manji od sličnih proizvoda na tržištu. Kontroler se može dodatno nadograditi sa do 8 modula za proširenje.

Ali nemojte da Vas zavara njegova veličina. Kontroler je zasnovan na SPEED7 tehnologiji koja omogućava izuzetno brzu obradu. Zbog toga je pogodan i za zahtjevnije primjene, kao što je precizno pozicioniranje. Sa takvim CPU-om, MICRO PLC je najbrži mikro kontroler na svijetu.

Kliknite ovdje i preuzmite brošuru
micro PLC Yaskawa

Želite kupiti naše PLC kontrolere?

Posjetite našu B2B trgovinu

Micro PLC sa najviše 8 modula za proširenje

micro PLC Yaskawa modularni

Kontroler ima 30 integrisanih digitalnih I/O-a. Možete ga dodatno proširiti jednostavnim povezivanjem na najviše 8 modula za proširenje sa ukupno 158 signala. Svaki signal ima LED za indikaciju statusa. Terminali koji se lako skidaju omogućavaju Vam da brzo izvedete ožičenje i brže održavate, smanjujući moguće zastoje. Ubodne kleme su također otpornije na vibracije i ne moraju se povremeno provjeravati da bi se vidjelo da li su pravilno zategnute kao što je potrebno za vijčane kleme.

Postavljanje LED dioda pored I/O signalnog konektora omogućava Vam da lako vidite njegov status, uprkos velikoj gustini. MICRO je također opremljen web serverom koji Vam omogućava pristup i pregled podataka, dijagnostike i statusne podatke. Također možete pratiti svoju prethodno napravljenu aplikaciju preko web servera.

Konekcija sa svim mogućim aplikacijama

MICRO PLC kontroler sadrži 2 mrežna ulaza za pristup mreži, programiranje i komunikaciju. Može da komunicira preko Ethernet TCP/IP protokola (Modbus TCP, Ethernet raw). Kontroler se također može koristiti kao PROFIBUS SLAVE jedinica. Kontroler također govori PROFINET jezik. Na njega možete povezati do 8 PROFINET uređaja. Također možete konfigurisati MICRO kao i uređaj u PROFINET topologiji.

Novi MICRO PLC se može koristiti u standardnoj i prilagođenoj mašinskoj konstrukciji. On će se nositi sa širokim spektrom zadataka kao centralni ili decentralizovani kontroler u procesnoj industriji. Zbog svoje kompaktne konstrukcije, savršeno je pogodan i za automatizaciju zgrada.

micro PLC Yaskawa konekcija

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

Pretplatite se na naš newsletter!

    Ne propustite druge povezane vijesti