AR rješenja za mobilne radnike

Digitalizujte i pojednostavnite procese za zaposlene uz AR vođena rješenja – neprimjetno integrisana sa nosivim i mobilnim uređajima – povećavajući produktivnost, efikasnost i kvalitet duž cijelog lanca vrijednosti.

Ojačajte svoju radnu snagu uz AR 

Upotrijebite TeamViewer Frontline, platformu za AR rješenje i povećajte njihovu produktivnost, smanjite stope grešaka i povećajte kvalitet proizvoda i usluga – sve uz smanjenje troškova.

Platforma poboljšava radnu efikasnost i pojednostavljuje procese onima koji rade izvan kancelarija i izvan radne stolice. Učinite prvi korak i saznajte kako Teamviewer Frontline može poboljšati Vaše procese u logistici, proizvodnji, održavanju, popravku i još mnogo toga.

Želite kupiti našu opremu?

Daljinska podrška uz xAssist 

Ako dođe do kvara ili se postrojenje zaustavi, zastoji u proizvodnji i visoki troškovi rastu vrlo brzo. Operacije usluga u tim događajima su kritične sa vremenom. Sa rješenjem za daljinsku podršku xAssist možete jednostavno povezati tehničkog stručnjaka sa zaposlenima na licu mjesta u slučaju problema.

Zahvaljujući pametnim naočarama, stručnjak na daljinu vidi tačno ono što vidi tehničar na licu mjesta. To je omogućeno video i audio prenosom u realnom vremenu. Funkcije kao što su AR markeri pomažu stručnjaku da vizualno razjasni svoje zahtjeve. Ruke zaposlenih su slobodne i može odmah slijediti zahtjeve stručnjaka. Nekoliko korisnika može učestvovati u pozivu, što omogućuje podršku najboljih stručnjaka izvan mreže kompanije.

Mogućnosti otključavanja

 

Uz minimalno vrijeme zastoja i smanjene putne troškove, postižete brz povrat ulaganja. Daljinska podrška Vam pomaže u prenosu znanja bez gubitka informacija. Zatvorite praznine u znanju u Vašoj kompaniji i pojednostavite proces donošenja odluka.

xAssist također može podržati Vaše klijente. Ponudite im novo i pouzdano iskustvo usluge uz daljinsku podršku. Riješite probleme prvom popravkom i bolje ispunite svoje ugovore o nivou usluga. Razvijte nove koncepte usluga i otvorite nove tokove prihoda.

 • Udaljeni video pozivi,
 • Rješavanje problema uživo,
 • Daljinska proširena stvarnost,
 • Profesionalna pomoć bilo gdje i bilo kada,
 • Ograničite nepotrebna putovanja

Postignite optimalnu montažu 

Ljudi su još uvijek bitni faktor za proizvodne procese. Kompanije se suočavaju sa izazovom minimiziranja stope prirodne ljudske pogreške kako bi osigurale kvalitet i izbegle povrede.

xMake smanjuje opterećenje osoblja i podržava sljedeće procese:

 • Uslove za montažu korak po korak,
 • Brže osposobljavanje novih radnika
 • Automatski kreirana dokumentacija,
 • Prikaz korisnih informacija.

Omogućite vođeno sastavljanje pomoću xMake-a

xMake zamenjuje popise papira sklone greškama i omogućuje usmjereno sastavljanje. Uz pomoć pametnih naočala korisnik uvijek ima sve relevantne informacije u vidu, dok obe ruke ostaju slobodne za stvarnu aktivnost. Kamere i senzori osiguravaju savršene rezultate u svakom proizvodnom koraku.

Visoka fleksibilnost je ključna karakteristika  xMake rješenja. Zahtjeva samo Wi-Fi vezu, a može se prilagoditi potrebama zaposlenih. U slučaju kvara na proizvodnoj liniji, zaposleni mogu pristupiti funkciji daljinske podrške (JITE – Just in Time Expertise). xMake također skraćuje trening koji zahtjeva vrijeme i resurse (JITT, Just in Time Training).

Ponudite izvrsnu uslugu 

TV Frontline AR rešenja

Složeni priručnici za održavanje stvari su prošlost. Digitalizujte svoj know-how! xInspect je inovativno rješenje koje koristi data naočare za poboljšanje planiranih procesa servisiranja i održavanja u različitim granama industrije.

Imaju korist od:

 • većeg kvaliteta usluge održavanja,
 • vođene dijagnostike,
 • kontrolnog popisa zadataka,
 • automatske izrade dokumentacije,
 • povezivanja senzora IIoT uređaja.

Vodič za rješavanje problema sa xInspectom 

Danas se tehničari često susreću sa dva izazova pri obavljanju poslova održavanja i popravka: za rad su potrebne obe ruke, a istovremeno zavise o dodatnim informacijama o postupcima održavanja.

Uz xInspect na pametnim naočalama, tehničar ima sve relevantne informacije, kontrolne liste, dijagrame, direktno pred očima. Podaci senzora također se mogu integrisati u realnom vremenu. Radnik se može slobodno kretati. Izveštaj o inspekciji i dokumentacija mogu se kreirati automatski tokom procesa bez gubitka informacija.

Otključajte visoku efikasnost procesa 

Otključajte visoku efikasnost procesa uz xInspect. Uputstva korak po korak i integrisana kontrola kvaliteta pojednostavljuju procese održavanja. Ekonomske štete kao što su zastoji mašine se proaktivno izbjegavaju i dovode do brzog povraćaja ulaganja.

Obuka za novozaposlene je olakšana brzim prenosom znanja. Rad postaje bezbjedniji zahvaljujući prikazu upozorenja o opasnostima u vezi sa procesom. A ako se problem ne može riješiti sa postojećim informacijama, može se konsultovati stručnjak sa Frontline rješenjem xAssist.

Optimizujte logistiku 

Ručni logistički procesi i dalje dominiraju u mnogim kompanijama. TeamViewer Frontline rješenje xPick se bavi ovom kritičnom vezom i ima za cilj profitabilnu upotrebu nosivih uređaja u mnogim logističkim procesima:

 • Ručno komisioniranje
 • Dolazna i odlazna roba,
 • Pakovanje i sortiranje robe
 • Kontrola inventara
 • Sekvenciranje i postavljanje
 • Dopuna i odlaganje

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  TV Frontline AR rešenja

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti