Tipteh IoT Platforma

Da li je, baš u vrijeme krize, pravi trenutak za digitalnu transformaciju? Jeste li dovoljno sazreli za ključan korak u poboljšanju proizvodnog procesa? Povećajte promet, smanjite škart i zastoje te povećajte ukupni dobit kompanije pomoću Tipteh IoT Platforme.

Digitalna transformacija – ključ uspjeha svake industrije

Tipteh IoT Platform

Trenutno se nalazimo u vremenu velikih promjena, u vremenu 4. industrijske revolucije, poznatije pod nazivom Industrija 4.0. Kako iz tradicionalnih struktura, prerasti u drugačija, tehnološki naprednija poduzeća jasno je definisano konceptom Industrije 4.0. To je koncept koji u fokus stavlja digitalnu transformaciju.

Digitalna transformacija odnosi se na proces koji započinje od trenutka kada organizacija krene razmišljati o uvođenju digitalnih tehnologija u svim područjima poslovanja i traje do trenutka njihove potpune integracije. Međutim, digitalna transformacija uključuje i pojedince: nije dovoljno samo uvesti digitalnu tehnologiju u poslovanje, važno je i educirati zaposlenike.

Posjetite našu Tipteh IoT platform web stranicu i saznajte više o tome kako poboljšati OEE, povećati produktivnost te proizvodnju učiniti održivom.

Tražite bilo što, kada god i kako god to želite

U procesu digitalne transformacije želimo da tehnologija korisnicima omogući da traže ono što žele, i to kada god i kako god to žele. Razvoj novih tehnologija, softvera i aplikacija u industriji omogućio je da se organizacije povežu sa operaterima i mašinama na različitite načine – od prikupljanja informacija o radu, pomoći pri odlučivanju i procesu proizvodnje do razmjene informacija i poboljšanja efikasnosti samog proizvodnog procesa.

Najveći problem predstavlja odgađanje odluke vezane uz uvođenje novih tehnologija. Iako ova revolucija donosi brojne prednosti i pogodnosti, postoji velik broj ljudi koji se nije ni susreo sa tim pojmom, što predstavlja jedan od nedostataka u području primjene novih tehnologija kao i u brzini razvoja. Sve kompanije, a posebno industrijski orijentisane, imaju sve više problema, a posebno u zahtjevima proizvodnje koje im postavljaju kupci i sama tržišta.

Tipteh IoT Platform

Pogledajte benefite Tipteh IoT platforme

Tipteh IoT Platform

Benefiti Tipteh IoT platforme u industriji ogledaju se u real-time praćenju proizvodnje, povećanju efikasnosti operatera, mašina, radnih naloga, te praćenju najvažnijih procesnih parametara. Pored toga Tipteh IoT platforma omogućava praćenje zastoja i klasifikaciju istih, mjerenje potrošnje električne energije, praćenje i klasifikacija škarta.

Ono što ne možemo izmjeriti i pratiti ne možemo ni kontrolisati. Samo praćenjem proizvodnje i prikupljanjem pravih informacija omogućava nam bolju kontrolu proizvodnog procesa, a kontrola procesa dovodi to poboljšanja efikasnosti.

Tipteh IoT platformom povećajte ukupni OEE

Sve navedeno implicira povećanju kvalitete, performansi i dostupnosti opreme, odnosno i povećanju sveukupnog OEE-a. Tipteh IoT Platforma omogućava povećanje ukupne učinkovitosti opreme, što dovodi do povećanja prometa, smanjenja škarta i zastoja, a samim time i povećanja ukupne dobiti proizvodnih preduzeća.

A o transparentnosti, slobodi odlučivanja i bitnosti tačnih, pravovremenih i realnih podataka da ne govorimo…

Tipteh IoT Platform

Tipteh IoT platforma – puno više od MES-a

Tipteh IoT Platform

Tipteh IoT Platforma je puno više od MES sistema. Njegov softver uključuje četiri ključne stavke za vaš proizvodni pogon:

Softver za izračun OEE automatski prikuplja podatke i analizira ih umjesto vas, omogućavajući vam praćenje vaše proizvodnje i razvoja, kontrolu procesa proizvodnje i donošenje odluka na temelju informacija u stvarnom vremenu.

EMS je softversko rješenje koje industrijskim kompanijama omogućava online praćenje i monitornig njihovih komunalnih usluga i potrošnje električne energije, alarmirajući ih kada dostignu svoje ugovoreno ograničenje, a sastoji se od praćenja parametara mjerenja energenata u stvarnom vremenu.

SM pomaže poboljšati vašu poslovnu efikasnost i pomaže operateru da identifikuje prepreke, poboljša produktivnost i smanji otpad prikupljanjem i analizom podataka kroz cijeli supply chain.

MES obuhvata sve funkcionalnosti SM i OEE na način da prikuplja podatke o proizvodnji u stvarnom vremenu sa mašina i čini posao operatera tih mašina učinkovitijim, što pomaže menadžerima da donose najbolje odluke za proizvodni proces.

Budite hrabri!

Na trenutnom tržištu ne opstaju jaki, nego hrabri. Jaki uživaju u svom komforu na vrhu, a hrabri su oni koji donose odluke da bi postali jaki! Stoga je hrabrost donijeti odluku o digitalnoj transformaciji procesa proizvodnje u industriji.

Posjetite našu zvaničnu web stranicu i saznajte više informacija o Tipteh IoT platformi.

Tipteh IoT Platform

Želite saznati više informacija?

Tipteh IoT Platform

Popunite kontakt obrazac i javit ćemo vam se uskoro.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti