Piezoelektrični senzori pritiska za ekstremna okruženja

Kompaktni piezoelekrični senzori pritiska kompanije BD|SENSORS namjenjeni su za mjerenje veoma dinamičkih visokih pritisaka u ekstremnim okruženjima. Iskoristite njihovu izuzetno visoku rezoluciju mjerenja i laku integraciju u različitim vrstama aplikacija.

Piezoelektrični senzori sa izuzetno visokom rezolucijom

Za mjerenje veoma dinamičkih visokih pritisaka u ekstremnim okruženjima uz istovremeno visoke temperature i bazna opterećenja, definitivno je potreban poseban senzor. Kao odgovor na postavljene zahtjeve, Njemačka kompanija BD|SENSORS nudi kompaktne piezoelekrične senzore namjenjene upravo za tu vrstu aplikacija.

Prikladni su za dinamičko mjerenje pritiska uz promjene do preko 100 kHz (promjena pritiska za 1000 bara/μs), na pritisku do 8000 bara i temperaturi do 400 °C bez dodatnog hlađenja. Neki od modela su otporni i na temperature do 700 °C. Bitno je napomenuti da je rezolucija mjerenja izuzetno visoka, na primjer, rezolucija senzora sa područjem rada od 500 bara iznosi 1 mbar.

Osim toga, senzore čete lako integrirati u različite vrste aplikacija i primjeniti jih npr. u ispitnim laboratorijama, industrijskim postrojenjima, medicinskim aplikacijama, hidrauličnim pumpama, turbo punjačima i slično.

Piezoelektrični senzori pritiska BD Sensors

Želite kupiti naše Senzore?

Princip mjerenja

Piezoelektrični senzori pritiska aplikacija

U piezoelektričnim senzorima pritiska, kristali iz galijfosfata se nalaze neposredno iza membrane senzora. Membrana se pod dejstvom pritiska oslanja na kristale silom koja je proporcionalna pritisku.

Posljedica toga je linearna promjena električnog naboja na površini kristala. Napunjenost kristalnog elementa se zatim pomoću pojačala pretvara u električni signal 0 – 10 V. Nakon toga, taj signal se može prenositi dalje u sistem za prikupljanje podataka pomoću standardnog kabela.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Piezoelektrični senzori pritiska BD Sensors

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti