Potopne sonde za pouzdano mjerenje nivoa

Potopne sonde za mjerenje nivoa, proizvođača BD|SENSORS, omogućavaju Vam pouzdano mjerenje nivoa u različitim aplikacijama. Iskoristite LMK 808 plastičnu potopnu sondu sa izuzetno otpornim kapacitivnim keramičkim senzorom za aplikacije mjerenja nivoa u pitkim i otpadnim vodama. Odlikuju je tačnost mjerenja i dugotrajna stabilnost uz najmanju moguću količinu potrebnog održavanja.

Merite nivo u pitkim i otpadnim vodama

Svijetski proizvođač BD|SENSORS nudi Vam hidrostatičke potopne sonde u različitim tipovima kućišta i za različite aplikacije (meranje nivoa voda, otpadnih voda, goriva i ulja, agresivnih tečnosti…). Možete meriti u opsegu od 0…0,6 m do 0…250 m vodenog stuba. Dostupni su modeli sa HART komunikacijom, SIL sertifikatima i modeli prilagođeni za eksplozivne sredine.

Plastična potopna sonda LMK 808 savršeno odgovara za aplikacije mjerenja nivoa u pitkim i otpadnim vodama. LMK 808 odlikuje tačnost mjerenja i dugotrajna stabilnost uz najmanju moguću količinu potrebnog održavanja.

Potopne sonde BD Sensors

Želite kupiti naše Senzore?

Potopne sonde koje rade pouzdano i trajno

Potopne sonde LMK 808

Potopne sonde za kontinualno mjerenje nivoa moraju raditi pouzdano i trajno. Plastična potopna sonda LMK 808  postavlja nove standarde sa izuzetno robustnim i otpornim kapacitivnim keramičkim senzorom. Senzor se nalazi unutar sonde te ne zahtjeva nikakvo održavanje.

Zaštita od prenapona je premješčena sa kabla na odvojivi dio sonde, a pošto je kabl i efikasno zaštićen od nagrizanja, njegovo oštećenje je pouzdano spriječeno na dva načina.

Sonda je prečnika 35 mm i dizajnirana je za nominalne dubine od 0 – 1 m H2O do 0 – 100 m H2O. U standardnoj verziji njena tačnost iznosi 0,35% FSO a opciono 0,25% FSO.

Čistiji senzor – duži vijek trajanja

Alge ili školjke se vremenom pričvrste za potopne sonde što je potencijalni izvor greške u mjerenju. Uklanjanje istih lako može oštetiti osjetljivu dijafragmu senzora od nehrđajućeg čelika.

Potopna sonda LMK 808 sa kapacitivnim senzorom od čiste keramike (99,9% Al2O3) nije osjetljiva na ovakve pojave. Keramički senzor u kombinaciji sa plastičnim kućištem čini sondu otpornom na agresivne i abrazivne medije te je stoga gotovo neuništiva.

Potopne sonde LMK 808 za pouzdano mjerjenje nivoa

Želite saznati više?

POTOPNE SONDE BD Sensors

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti