Univerzalni magnetni senzori za cilindre

Magnetni senzori BIM kompanije Turck, namijenjeni su za sve tipove cilindara i napravljeni, da pokriju sve aplikacije. Male i robusne senzore brzo i lako čete precizno montirati i čvrsto fiksirati. Provjerite odsad položaj klipa na standardnom pneumatskom cilindru sa jednim modelom senzora!

Jedan model senzora za sve cilindre

BIM-UNT, magnetni senzori kompanije Turck, mogu se upotrebiti za sve tipove cilindara, u svim aplikacijama. Omogučavaju vam, da vrlo udobno provjerite položaj klipa na standardnom pneumatskom cilindru sa samo jednim tipom senzora.

Bilo direktno ili zahvaljujući brojnim dodacima za montažu, ove senzore možete montirati na sve tipove standardnih cilindara. Malo, ali robusno kućište u IP67/IP69K izvedbi, ispuniće zahtjeve i najzahtjevnijih aplikacija.

Optimalno postavljeni robusni šeraf za montažu, omogućava vam brzu i laku montažu i čvrsto fiksiranje. Zajedno sa dobro postavljenim izlazom kabla, sprečava podizanje senzora povlačenjem kabla prema gore. Senzor je dostupan sa kablom, kablom i konektorom M8/M12, čak i direktno sa M12 konektorom na sebi (dijelom prilagođeno kućište veličini M12 konektora).

magnetni senzori BIM Turck za cilindre

Želite kupiti naše Senzore?

Senzori za detektiranje krajnjih položaja

magnetni senzori BIM Turck - LED diode

Senzori BIM-UNT imaju visoku otpornost na elektromagnetne smetnje, koja zadovoljava i strožije standarde koji će tek biti usvojeni. Senzorska površina nalazi se direktno na početku senzora što omogućava preciznu montažu i detekciju krajnjih položaja čak i na kratkim cilindrima.

LED dioda odlično je vidljiva i na dnevnom svetlu. Svi stari modeli senzora, koji su bili konstruisani namjenski za posebne cilindre (na primjer Round, C-groove, T-groove, Dovetail-groove, Tie-rod i sl.), i dalje su dostupni. Serije NST, PST, QST, IKT, AKT, IKM i mnoge druge, kao i modeli na 230 VAC, dvožični DC, REED i sl., i dalje su dio proizvodnog programa.

Iskoristite najkraći senzor magnetnog polja na svijetu

Najkraći senzor magnetnog polja na svijetu UNT serije, kompletirani su sa tipom senzora BIM-UNTK, sa dužinom od svega 19,7 mm.

Senzor BIM-UNTK ima potpuno iste karakteristike kao i standardni BIM-UNT, stim što je optimizovan za T-groove cilindre za montažu jednom rukom. Sa dodacima za montažu možete ga montirati i na ostale tipove cilindara.

senzori BIM-UNTK Turck

Magnetni senzori – karakteristike

senzori BIM Turck - montaža
 • 3-žična veza
 • DC 10…30 V napajanje
 • NO kontakt
 • PNP izlaz
 • konekcija na kabl (i PUR kabl za aplikacije sa stalnim kretanjem) ili pigtail sa M8/M12 konektorima
 • Temperaturni opseg je -25 °C do +70 °C
 • Status izlaza jasno je vidljiv preko LED diode

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  magnetni senzori BIM Turck za cilindre

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti