Fotoelektrični senzor DRT25C kompanije Leuze

Fotoelektrični senzor DRT25C iz Leuze-a je dinamički referentni difuzni senzor koji uvodi na tržište novi princip detekcije objekata u oblasti optičkih senzora. Pouzdano detektujte bilo koji objekat nezavisno od oblika ili površine, bez podešavanja prilikom promjene objekata.

Otkrijte sve objekte

DRT 25C fotoelektrični senzor iz Leuze-a može se pohvaliti inovativnom CAT tehnologijom, koja pretvara jednostavan difuzni senzor u visoko inteligentan uređaj.

Uči se na referentnoj statičkoj ili pokretnoj površini, što mu omogućava da pouzdano detektuje skoro svaki objekat – bez obzira na oblik, boju i strukturu površine. Otkrijte ravne, sjajne ili providne predmete, kao i objekte sa otvorima. Referentna površina može biti zid mašine, komad lima ili čak vibrirajuća pokretna traka.

Želite kupiti naše Senzore?

Iskoristite inovativni princip detekcije

Najčešća primjena senzora je prilikom detekcije objekata na pokretnim trakama. Sa senzorom ćete detektovati predmete, bez obzira na boju pojasa, na to da li je mokar, prljav ili ukoliko kaiš vibrira. Zahvaljujući inovativnom principu percepcije objekata, moći ćete da detektujete objekte svih oblika, veličina i orijentacija.

Senzor će raditi glatko čak i ako su detektovani objekti svijetli, ravni, perforirani, strukturirani ili providni. Moći ćete da montirate senzor na pokretnu traku u aplikaciji za detekciju objekata na udaljenosti do 200 mm od trake. Treba napomenuti da senzor nije namijenjen za lančane transportere.

Instalirajte i prilagodite sa lakoćom

Složeni problemi zahtjevaju jednostavna rješenja. Zbog toga su inženjeri dizajnirali fotoelektrični senzor DRT 25C da bude veoma lak za upotrebu u Vašoj aplikaciji. Jednostavan postupak:

 1. Postavite ga na odgovarajuću visinu, 50-200 mm, a preporučeno rastojanje je 100 mm.
 2. Izaberite odgovarajući nivo osjetljivosti senzora:
 • pritisnite dugme „teach“ 2–7 s
 • izaberite da li je transportna traka prljava ili će se na kraju zaprljati. Objekti ne smiju biti providni, inače neće biti otkriveni.
 • pritisnite dugme „teach“ 7–12 s
 • izaberite za standardne aplikacije. Transporter je možda malo prljav.
 • pritisnite dugme „teach“ duže od 12 s
 • izaberite kada detektujete providne ili veoma tanke objekte. Transporter ne smije biti prljav, inače će detekcija biti poremećena.

Iskoristite prednosti IO-Link veze

DRT 25C fotoelektronski senzor ima integrisanu IO-link komunikaciju, što Vam omogućava da lako podesite parametre senzora preko PLC-a.

Također možete čitati podatke sa senzora i dobiti informacije u realnom vremenu o stanju izlaznog signala, temperaturi senzora, stanju dodatnih funkcija (npr. praćenje) i još mnogo toga.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  Fotoelektrični Leuze DRT25C senzor

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti