Industrijski laserski senzor udaljenosti

Moćni optoNCDT ILR2250-100 od Micro-Epsilon industrijskog laserskog senzora omogućava Vam da izvršite precizna beskontaktna mjerenja čak i do udaljenosti od 150 m na zahtjevnim površinama.

Mjerite velike udaljenosti sa velikom preciznošću 

Industrijski laserski senzor udaljenosti optoNCDT ILR2250-100 kompanije Micro-Epsilon omogućava precizna beskontaktna mjerenja dužih rastojanja u zahtjevnim industrijskim okruženjima. Nabavite svestran, kompaktan i izuzetno brz senzor koji možete lako integrisati u razne industrijske aplikacije!

Laserski senzor ILR2250-100 je posebno pogodan za OEM aplikacije i može se koristiti u transportu, logistici i transportnoj tehnologiji, kao i u tehnologiji automatizacije.

Želite kupiti naše Senzore?

Koristite ga u zahtjevnim industrijskim aplikacijama 

Industrijski laserski senzor OptoNCDT ILR2250 za merenje velikih udaljenosti

Micro-Epsilon je vodeći dobavljač naprednih rješenja za mjerenje u oblasti automatizacije, posebno tamo gdje su Vam potrebna izuzetno precizna mjerenja ili analize. OptoNCDT ILR2250-100 laserski senzor udaljenosti radi po principu mjerenja faznog pomaka nakon refleksije.

Pruža Vam najbolje rezultate čak i na tamnim, strukturiranim ili slabo reflektujućim površinama. Ako na subjekt pričvrstite reflektor, moći ćete da mjerite čak i razdaljine do 150 m. Bez reflektora (ogledala), senzor Vam omogućava mjerenje do 100 m.

Izaberite između različitih načina rada

Industrijski laserski senzor optoNCDT ILR2250-100 Vam omogućava mjerenje udaljenosti veće od 0.05m. Linearnost za mjerenje udaljenosti između 0.05 i 20 metara je ± 1 mm, prema standardnoj devijaciji od 2s (za 95.4% svih mjerenja).

U zavisnosti od zahtjevane tačnosti ili tipa cilja, možete birati između četiri režima rada senzora. Četvrti od režima, takozvani „Automatski režim“, namenjen je za mjerenje tamnih, slabo reflektujućih i udaljenih ciljeva. ILR2250 Vam stoga omogućava mjerenje na mnogim, čak i zahtjevnim površinama.

Industrijski laserski senzor udaljenosti OptoNCDT ILR2250 za merenje velikih udaljenosti

Upoznajte karakteristike za raznovrsne mjerne zadatke

Kompaktni industrijski laserski senzor je posebno impresivan pri velikim brzinama. Na račun livenog aluminijumskog kućišta i male težine, može se lako integrisati u mnoge industrijske primjene.

Najvažnije:

 • Veliki mjerni opseg: do 100 m (do 150 m sa reflektorom)
 • Visoka tačnost i stabilnost signala
 • Linearnost: ± 1 mm (0.05 – 20 m, standardna devijacija 2s)
 • Rezolucija: 0.1 mm
 • Ponovljivost: <300 µm
 • Analogni izlaz i digitalni interfejsi (RS422 / USB)
 • Kompaktan dizajn: samo 102 mm x 53 mm i 50 mm
 • Lagana težina: 254 g

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  Industrijski laserski senzor udaljenosti OptoNCDT ILR2250 za merenje velikih udaljenosti

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti