Beskontaktni senzor debljine

Senzor debljine thicknessSENSOR kompanije Micro-Epsilon je namjenjen za beskontaktno mjerenje debljine metala, plastike ili drugog materijala traka i ploča.

Izmjerite debljinu bez kontakta 

Senzor debljine thicknessSENSOR kompanije Micro-Epsilon je namjenjen za beskontaktno mjerenje debljine metala, plastike ili drugog materijala trake i ploča. Zbog svoje izuzetno kompaktne veličine, senzor se također može lako integrisati unutar ograničenog prostora za instalaciju.

Sistem se sastoji od dva senzora pomjeranja koji su fiksirani jedan nasuprot drugom na okviru i mjere u odnosu na metu sa obe strane. Debljina materijala se detektuje prema principu razlike i izračunava pomoću integrisane jedinice za procjenu. Mjerne vrijednosti izlaze kao analogne vrijednosti preko napona i struje ili u digitalnom obliku preko Etherneta.

Želite kupiti naše Senzore?

Upoznajte karakteristike 

Beskontaktni senzor debljine Micro-Epsilon

ThicknessSENSOR predstavlja ulaznu klasu sistema za mjerenje debljine. Omogućava mjerenje debljine sa tačnošću do 10 µm, što ga svrstava među uređaje sa najboljim odnosom cijene i kvaliteta.

Intuitivni web interfejs pruža novom thicknessSENSOR-u jedinstvenu lakoću korištenja i omogućava korisniku da učita pojedinačne unaprijed podešene vrijednosti za odgovarajući zadatak mjerenja. Do osam korisničkih podešavanja senzora može se sačuvati i izvesti u funkciji upravljanja podešavanjem.

Uradite vrlo precizna mjerenja

Senzor debljine koristi najnoviju generaciju laserskih senzora ILD1420 sa izuzetno malom crvenom laserskom tačkom. Omogućavaju brzinu mjerenja do 4000 mjerenja u sekundi i naprednu analizu laserske refleksije.

Sve ovo omogućava veoma precizna mjerenja, posebno u slučajevima kada mjerni objekat ima zahtjevnu površinu (providna, visoko reflektujuća).

Beskontaktni senzor debljine Micro-Epsilon

Želite saznati više?

Beskontaktni senzor debljine Micro-Epsilon

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti