Aplikacije mjerenja nivoa senzorima UWT

Aplikacije mjerenja nivoa sa UWT senzorskim rješenjima za širok spektar industrija kao što su prehrambeni sektor, aplikacije sa plastikom, cementare, hemijska industrija, životna sredina i elektrane itd.

Iskoristite prednosti senzora za raznovrsne zadatke mjerenja

U nastavku možete pogledati primjere mjerenja nivoa pomoću UWT mjerača korištenih u različitim industrijskim aplikacijama.

Građevinarstvo, cement i kamenolom

Za primjene u kamenolomu i rudarstvu, gdje su uslovi rada veoma bučni i prašnjavi, UWT nudi robusne uređaje sa potpunom IP zaštitom te standardno visokom pouzdanošću, čak i kada je riječ o mješalicama sa izrazito jakim vibracijama, dozirnim spremnicima ogromnih zapremina, transporterima ili silosima za skladištenje cementa.

Mjerjenja nivoa u kamenolomu - senzori UWT

Želite kupiti naše Senzore?

Industrija stakla

Mjerjenje nivoa industrija stakla - senzori UWT

UWT mjerači nivoa se također mogu pronaći i u svim područjima unutar industrije obrade stakla kako u skladištima, preradi tako i u proizvodnoj fazi.

Na ovim primjerima možete vidjeti kako robusni senzori podnose velika mehanička opterećenja te pri tome pružaju veoma pouzdane rezultate, čak i u korozijskim medijskim okruženjima.

Elektroenergetski sektor

U elektroenergetskom sektoru sigurnost i učinkovitost su od najvećeg značaja. Zbog toga, UWT je dizajnirao svoje mjerače nivoa koristeći najnovije tehnologije i znanja.

Uređaji su usklađeni prema svim relevantnim nacionalnim i međunarodnim Ex certifikatima. UWT svoje uređaje također oblikuje i prilagođava reaktorima, zatvorenim prostorima i veoma visokim temperaturama i do 1100°C.

Mjerjenje nivoa elektroenergetski sektor - senzori UWT

Prehrambena industrija

Mjerjenje nivoa prehrambena industrija - senzori UWT

Unutar prehrambene industrije, apsolutna higijena je najvažnija. UWT mjerači predstavljaju sinonim za ispunjavanje ovog zahtjeva – za mjerenje nivoa začina, brašna, soli, šećera, orašastih plodova, čokolade i slično.

UWT koristi materijale namjenjene isključivo za prehrambenu industriju na dijelovima mjernih uređaja koji dolaze u kontakt sa proizvodom, čime se osigurava cjelovita higijenska sigurnost.

Hemijska industrija

Uređaji za mjerenje nivoa instalirani unutar aplikacija u hemijskoj industriji su izloženi agresivnim, ljepljivim, abrazivnim i/ili korozivnim supstancama. Također, česti su zahtjevi za detektovanjem i preciznim mjerenjem lakog i rastresitog medija.

Sa inovativnom tehnologijom mjerenja iz UWT-a u kombinaciji s velikom osjetljivošću mjernog uređaja, rješenje je jasno. Posebno su pažljivo posvećeni aspektu bezbijednosti procesa u hemijskim postrojenjima.

Mjerjenje nivoa hemijska industrija - senzori UWT

Drvna industrija

Mjerjenje nivoa drvna industrija - senzori UWT

Drvna industrija postavlja visoke zahtjeve na produktivnost i dostupnost svojih postrojenja.

UWT ima iskustva u tim situacijama i njihovim izazovima te može ponuditi odgovarajući senzor za diskretno mjerenje nivoa – senzori koji su robusni, i veoma izdržljivi.

Industrija sintetike

UWT nudi raznovrsne senzore visokog kvaliteta specijalne namjene u industriji plastike.

UWT također može ponuditi rješenja za kontrolu nivoa za faze skladištenja, prenosa i obrade, kao i u proizvodnji plastičnih granula ili praha.

Mjerjenje nivoa industrija sintetike - senzori UWT

Sektor za zaštitu životne sredine

Mjerjenje nivoa sektor za zaštitu životne sredine - senzori UWT

Sektor životne sredine se suočava sa izazovima održivog upravljanja te pažljivim i efikasnim korištenjem prirodnih resursa. Pored toga, zakon o zaštiti životne sredine postavlja visoke zahtjeve u industriji otpada i reciklaže.

Ovdje ćete vidjeti na praktičnim primjerima kako se tehnologija mjerenja nivoa iz UWT-a može prilagoditi i ispuniti ove zahtjeve.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Aplikacije mjerjenja nivoa - senzori UWT

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti