Senzor za kontinualno mjerenje nivoa NivoBob

NivoBob® senzor za kontinualno mjerenje nivoa možete koristiti pri mjerenju nivoa zrnastih i praškastih materijala u silosima i tankovima. Kako je neosjetljiv na prašinu, vlažnost i naljepljivanje materijala, naročoito je pogodan za aplikacije u građevinskoj industriji ili proizvodnji hrane.

Mjerite kontinualno nivo zrnastih i praškastih materijala pomoću NivoBob senzora

Senzor Nivobob®  možete koristiti za mjerenje nivoa zrnastih i praškastih materijala u silosima i tankovima, a također i za mjerenje nivoa čvrstog materijala prekrivenog tečnosti.

Kako je ovakav mjerni sistem kompanije UWT neosjetljiv na prašinu, vlažnost ili naljepljivanje materijala, on uvijek daje pouzdan i tačan mjerni signal. Nivobob posjeduje certifikat za rad u Ex zoni (ATEX II 1/2 D). Garancija na ovaj uređaj je 5 godina.

Tipične aplikacije kontinualnog senzora su u građevinskoj industriji i skladištenju žitarica ili proizvodnji hrane za životinjsku ishranu.

Kontinualni senzor nivoa Nivobob UWT

Želite kupiti naše Senzore?

Princip rada NivoBob senzora

Kontinualni senzor nivoa Nivobob UWT instalacija

Teg, napravljen od materijala pogodnog za skoro svaku primjenu, odgovarajućeg je oblika, zakačen za sajlu ili metalnu traku i elektromehaničkim principom se spušta sa vrha spremnika. U momentu kada teg dodirne materijal dolazi do opuštanja sajle/trake i smijer okretanja motora se mijenja – teg se podiže prema gore ka senzoru nivoa, sve do svoje gornje pozicije.

Za merenje čvrstih materijala prekrivenih tečnošću, specifična težina tega i njegov oblik se biraju prema gustini gornjeg fluida i materijala koji se detektuje.

Mjereni opseg senzora NivoBob 4000

Udaljenost se elektronski mjeri u zavisnosti od geometrije tanka/silosa. Ta informacija o udaljenosti se preračunava u volumetrijski izlaz. Nivobob generiše analogni 4-20 mA signal, a može imati i Modbus RTU ili Profibus DP interfejs za kontrolu sistema.

Nivobob 4000 je cjenovno povoljnije varijanta u odnosu na seriju 3000. Namijenjena je za tankove maksimalne visine 30 metara. Postoje verzija sa sajlom NB 4100 i verzija sa metalnom trakom NB 4200.

Kontinualni senzor nivoa Nivobob NB 4000

Kontinualni senzor nivoa Nivobob 3000

Kontinualni senzor nivoa Nivobob NB 3000 UWT

Nivobob 3000 je senzor nivoa visoke klase za najzahtevnije aplikacije mjerenja nivoa čvstih materijala i mjerenja nivoa čvrstih materijala prekrivenih tečnošću.

Maksimalna temperatura procesa je 250 °C, maksimalna visina spremnika je 50 metara, a osetljivost od 20 grama/l.

Montaža uređaja je moguća na više načina.

Želite saznati više?

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

    Kontinualni senzor nivoa Nivobob NB 4000 UWT

    Pretplatite se na naš newsletter!

      Ne propustite druge povezane vijesti