Enkoderi Hengstler

Enkoderi Hengstler odlikuju se po visokoj tehnologiji i fleksibilnosti. Zahvaljujući modularnoj konstrukciji, možete odabrati konfiguraciju inkrementalnih ili apsolutnih rotacionih enkodera koja savršeno odgovara vašim potrebama. Posebno robusne i pouzdane enkodere iskoristite za izuzetno teške uslove rada.

Iskoristite modularnu konstrukciju enkodera

HENGSTLER je vodeći evropski proizvođač komponenti za brojanje u automatizaciji kao što su inkrementalni enkoderi, apsolutni rotacioni enkoderi, brojači, sigurnosni releji, pisači. Visoka tehnologija i fleksibilnost su ključne karakteristike njihovih enkodera. Zahvaljujući modularnoj konstrukciji, možete odabrati potrebnu konfiguraciju između preko dva miliona mogućih enkodera.

Kod inkrementalnih enkodera rezolucija određuje broj impulsa po krugu. Kod apsolutnih rotacionih enkodera rezolucija određuje broj bita za jedan krug i broj bita za broj kruga – multiturn. Na raspolaganju su Vam različite flanše i načini mehaničke montaže, različite električne veze i različiti stepeni robusnosti, zavisno od Vaše potrebe.

Enkoderi 1

Želite kupiti naše Senzore?

Apsolutni rotacioni enkoderi Hengstler

Apsolutni enkoderi Hengstler

Apsolutni rotacioni enkoderi Hengstler nude inovacije u inženjerstvu, jednostavnu upotrebu i visok stepen pouzdanosti. Platforma je bazirana na modularnom dizajnu i omogućuje širok portfolio proizvoda. Nudi Vam odgovarajući proizvod za gotovo sve vrste aplikacija koje uključuju povratne informacije sa motora. Ti enkoderi opremljeni su otvorenim BiSS senzorskim interfejsom, a idealan su izbor za aplikacije u zahtjevnim okruženjima.

Nude i širok izbor kućišta, prečnika od 38.1 mm pa do 70 mm, sa minimalnim nivoom zaštite IP40 te maksimalnim IP69K otpornim na udarce. Također tu su i gotovo svi komunikacijski interfejsi te razni certifikati poput: ATEX, CE, DNV, E1, IECEx, UL.

ACURO enkoderi Hengstler

ACURO je nova serija apsolutnih enkodera. Pružaju Vam rešenja u oblasti regulacije pozicioniranja integrisanih motornih pogona sa povratnom spregom.

Dodatne prednosti:

 • male dimenzije kućišta
 • široko temperaturno područje rada (od -40 °C do +100 °C)
 • SSI, Profibus, DeviceNet, CAN open, Interbus, BiSS, Cclink
 • jednostavna sopstvena dijagnostika niska potrošnja
 • OptoASIC spoj

ACURO AR62 serija ima mogućnost analognog izlaza za određeni opseg uglova unutar 360 stepeni ili analogni izlaz na određenom broju obrtaja. Možete je iskoristiti za aplikacije na građevinskim mašinama i u teškim uslovima eksploatacije.

Enkoderi Hengstler

Inkrementalni enkoderi Hengstler

Inkrementalni enkoderi Hengstler

U prodajnom asortimanu možete pronaći sve vrste inkrementalnih enkodera, od standardnih preko veoma robusnih za otežane uslove rada, pa do veoma preciznih (do 10 000 impulsa po obrtaju).

Jedan od najzastupljenijih inkrementalnih enkodera je ICURO RI58. Univerzalne industrijske inkrementalne enkodere iz porodice RI58 karakteriše izuzetna fleksibilnost koja im omogućava široku oblast primjene.

Ovi enkoderi pogodni su za velika udarna opterećenja i imaju visoku klasu  tačnosti  i do 10000 impulsa/obrtaj i posebno su pogodni za upotrebu u mašinskim alatima, CNC mašinama, mašinama za pakovanje, motornim pogonima, mašinama za brizganje plastike i mnogim drugim.

HEAVY-DUTY enkoderi Hengstler

Izuzetno teški uslovi rada zahtevaju ekstremno robusne i pouzdane HEAVY-DUTY enkodere. Postoje inkrmentalni i apsolutni enkoderi.

Odlikuju jih:

 • Nesalomivi disk od fleksibilne najlon-plastike
 • Veliki i kvalitetni ležajevi
 • Razne flanše za motore
 • Odlično konstruktivno rešenje sa velikim razmakom između predajnog i prijemnog optičkog elementa sprečava oštećenje istih usled habanja ležajeva
 • Temperaturni opseg: -40 °C to +100 °C
 • ATEX sertifikat
Enkoderi Hengstler Heavy Duty

Želite saznati više?

Enkoderi Hengstler

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti