Dinamički inklinometar za brza kontrolna kola

Turck-ovi inklinometri sa IO-Link-om obezbjeđuju pouzdane rezultate mjerenja čak i u kontrolnim krugovima velike brzine na mašinama koje se kreću ili vibriraju. Iskoristite njihovu laku montažu i visoku dostupnost i povećajte svoju produktivnost uz smanjenje troškova!

Senzori za aplikacije velikih brzina

U svojoj novoj generaciji inklinometara, Turck je kombinovao tehnologiju akcelerometra (MEMS) sa tehnologijom žiroskopa, tako da udari i vibracije mogu biti prikriveni mnogo efikasnije nego sa konvencionalnim filterima signala. Jednoosni i dvoosni inklinometri na taj način omogućavaju ranije nepoznati stepen dinamičkog mjerenja koji čak omogućava upotrebu u upravljačkim kolima velikih brzina na mašinama koje se kreću ili vibriraju.

Ključne funkcije:

 • Kombinovani signal senzora iz MEMS-a i žiroskopa za visoko dinamičko mjerenje,
 • LED libela pojednostavljuje puštanje u rad,
 • IP68/69K zaštita.

Želite kupiti naše Senzore?

IO-Link daje brz izlazni signal i dodatne informacije

Dinamički inklinometar Turck

Visoko robusni IP68/69K senzori emituju svoj signal preko IO-Link COM3, najnovije i najbrže verzije digitalnog interfejsa. IO-Link također omogućava da se uređaj lako prilagodi zahtjevima aplikacije, kao što je podešavanje nule.

Dodatne informacije, kao što su radni sati senzora ili njegova temperatura okoline, također se mogu obezbjediti za aplikacije praćenja stanja.

LED libela pojednostavljuje puštanje u rad

Patentirana „funkcija libele“ pojednostavljuje instalaciju uređaja. Treptanje LED diode se ovdje koristi za označavanje horizontalnog položaja senzora. To obezbjeđuje pouzdanu instalaciju senzora bez grešaka bez ikakvih dodataka pre nego što se potpuno postavi u IO-Link master. Upotreba providne plastike za LED diode eliminiše potencijalne slabe tačke u kućištu koje proizilaze iz LED sočiva.

Uređaji se također mogu koristiti za aplikacije pozicioniranja i balansiranja ili za praćenje ruku u tekstilnoj, štamparskoj ili ambalažnoj industriji. Turck u početku nudi četiri varijante na tržištu: za dinamičke aplikacije sa B1NF jednoosnim i B2NF dvoosnim i B1N i B2N za statičke aplikacije.

Dinamički inklinometar Turck aplikacija
Turck-ova dinamička upotreba inklinometra u različitim industrijama

Prednosti

 • Jednostavna montaža zahvaljujući funkciji libele,
 • Visoka dostupnost zahvaljujući otpornosti na udarce do 200g i klasi zaštite IP69K,
 • Poboljšana produktivnost iz razloga što dinamički signal nagiba omogućava veće brzine ciklusa,
 • Prednosti troškova jer zaštitni analogni kablovi nisu potrebni.

Industrije

 • Automobilska industrija,
 • Mašino gradnja,
 • Logistika,
 • Tekstilne i štamparske mašine.

Želite saznati više?

Turck QR20-IOL dinamički inklinometar sa IO-Link-om

Popunite formu i javićemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

  Pretplatite se na naš newsletter!

   Ne propustite druge povezane vijesti