Turck радарски сензор за ниво

Многу функции за анализа со новиот LRS510 радарски сензор за ниво од Turck. Овие сензори се надградба на ултразвучните и оптички сензори. Точно мерат ниво и волумен на лабави течни медиуми во најсурови индустриски средини. IO-Link за лесен податочен пренос!

Идеален за индустриска автоматика

Мерењето на ниво и волумен во сложени индустриски средини бара специјално адаптирани производи. Како IO-Link радарскиот сензор за ниво од LRS510 фамилијата на Turck. По години интензивен развој, овие сензори исполнуваат строги барања во индустриска автоматика.

LRS510 сензорите точно и доверливо мерат ниво и волумен на лабави или течни медиуми во Вашите резервоари и силоси. Сензорите со IP67/69K класа на заштита особено се препорачуваат за мерење на ниво во индустриска автоматика каде оптички или ултразвучни сензори не се погодни поради пречки од прашина, ветер, или светлина.

Сакате да набавите опрема од нашето портфолио на Сензори?

Широк мерен опсег

LRS510 радарски сензор Turck резервоар

LRS510 радарскиот сензор за ниво мери ниво и волумен во опсег од 0.35 m до 10 m. Исполнува строги барања за IP67 и IP69K класи на заштита.

LRS радарскиот сензор нуди и функции за детална анализа, кои порано беа достапни само во најсовремени радарски сензори користени во процесна индустрија. Отсуството на метална сонда дозволува лесна употреба на сензорот и во хигиенски апликации.

Предности на радарски сензор

 • Погоден за сурови услови во индустриска автоматика
 • Единствен производ за мерење на растојание, ниво, и волумен
 • Едноставен податочен пренос и конфигурација со Turck IO-Link master уреди
 • Нечувствителност на присуство на објекти (грејачи, мешалки) во резервоари или силоси, поради филтрирање
 • Ист дизајн и контрола како и други Turck сензори од Fluid 2.0 портфолио
 • Голема количина на информации за обработка кај апликации за следење на состојби во IIoT: покрај јачина на сигнал, вклучува и температурни вредности, работни часови, или прекинувачки циклуси. За максимална доверливост на мерење на ниво во сложени апликации
LRS510 радарски сензор Turck течност

Сакате да дознаете повеќе?

radar level senzor LRS510 Turck

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news