Интерфејс за Ex зони

Turck фреквентен конвертер/бројач на импулси IMX12-FI со глобални Ex одобренија има двојна функција: следи брзина, и брои импулси. Може да изброи импулси до 20 kHz.

Напредна технологија

Turck го додаде флексибилниот IMX12-FI фреквентен конвертер/бројач на импулси со глобални Ex одобренија во асортиманот на IMX интерфејс уреди. И двете достапни варијанти (со еден канал и со два канали) имаат до 20,000 Hz фреквенција.

Сакате да набавите наши Ex опрема?

Следете повеќе параметри

Turck IMX12-FI интерфејс Ex зони

Покрај испраќање на влезна фреквенција на аналоген излез, едноканалната варијанта IMX12-FI може да следи и лизгање, ротација во насока на стрелки на часовник/и обратно, или брзина под или над дозволена граница.

Корисникот може да дефинира и рамки на брзина за следење. Двоканалната варијанта испраќа одредени влезни импулси до соодветни аналогни излези. Уредот може да испраќа и разлика помеѓу две фреквенции на излез.

 • ATEX, IECEx, INMETRO, TR CU, NEPSI
 • Инсталација во zone 2
 • SIL 2
 • Следење на влез при куса врска
 • Параметризација преку компјутер
 • Целосна галванска изолација
 • Отстранливи завртки

Моќни, адаптабилни, и лесно нагодливи

Може да го адаптирате IMX12-FI интерфејсот според барањата на Вашата апликација преку IO-Link или FDT Framework како PACTware. Може да работи активно или пасивно со 0/4…20 mA струја. Turck нуди варијанти со завртки или клеми, но и со или без монтажа за DIN шина.

IMX12-FI интерфејсот нуди и други бенефити од IMX серија: работен напон од 10 до 30 VDC, за работа во модули за соларна или ветерна енергија. Погоден е за safety струјно коло до SIL2 ниво, и исполнува строги EMC барања од процесна индустрија (NE21).

IMX12-FI интерфејсот нуди и највисока густина по канал на пазарот. Благодарение на одобренијата признаени ширум светот, овој уред им овозможува на корисниците најголема безбедност за нивната инвестиција.

Turck IMX12-FI интерфејс Ex зони

Сакате да дознаете повеќе?

Turck's IMX12-FI interface for Ex environments

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news