Turck сензори за паметни решенија

Turck сензорите кои гарантираат континуиран проток на информации дури и од најмала единица на автоматика, станаа неизоставни паметни решенија за Индустрија 4.0 и IIoT. Ако сакате комбинација од робусност и прецизност, лесна поставка и стартување, и имплементација во многу апликации преку IO-Link, Turck сензорите се вистински избор!

Оптимални решенија за Вашата апликација

Мерење на позиција или растојание, детекција на објекти или флуиди – ретко да постои задача од автоматика за која не е погоден Turck сензорот. Покрај робусност и прецизност, може да имплементираат и во многу апликации преку IO-Link.

Лесна параметризација и пуштање во работа, читање на дополнителни податоци како прекинувачки циклус или температура, и континуиран проток на информации и од најмала единица на автоматизација – вака Turck сензорите станаа паметни решенија за Индустрија 4.0 и IIoT.

Сакате да набавите опрема од нашето портфолио на Сензори?

Прецизно мерење на позиција и растојание

Turck флаер

Без разлика дали опсег од неколку милиметри или стотици метри – Turck нуди вистинско решение за мерење на позиција и растојание. Голема прецизност, апсолутен дизајн отпорен на абење, и максимална робусност за бројни задачи.

Нивното портфолио вклучува индуктивни и фотосензори, но и ултразвучни, радарски, и сензори за линеарна позиција. Достапни се и енкодери за мерење на аголна позиција и ротационо движење.

 • следете механички движења на машински делови кои се абат – благодарение на интегрирана анализа на позициони елементи кои недостасуваат
 • детектирајте дефекти на уред во рана фаза преку следење на внатрешната температура на сензорот
 • мерење на растојание
 • одредување на позиција
 • мерење на објект
 • мерење на дијаметар
 • контрола на попуштање и деформација
 • следење на проток на материјал
 • мерење на ниво

Паметна детекција на објекти

Бесконтактни и прецизни сензори од Turck детектираат различни објекти како дрво, хартија, метал, течност, гранули, или перманентни магнети. Во зависност од бараниот опсег и надворешни услови, индуктивни, капацитивни, или магнетни сензори може да се идеални за Вас. Фотосензорите и ултразвучните сензори ги покажуваат нивните предности на поголемо растојание.

 • интелигентно движење детектира позиционирани објекти – за спречување на механички дефекти
 • анализа на податоци преку интегриран бројач за работни часови и прекинувачки циклуси
 • детекција и броење на парчиња
 • контрола на присуство
 • следење на висина
 • детекција на јасен објект
 • детекција на мали парчиња
 • детекција на ниво
 • детекција на позиција во цилиндри
 • повратна информација за позиција

Точна детекција на флуиди

Голем број на задачи за мерење и следење на флуиди бараат различни решенија. Но, Turck не нуди само сензори за притисок, температура, и проток, туку и сензори за мерење и детекција на ниво – базирано на различни технологии оптимални за Вашата апликација.

 • следење на околина за време на параметризација на сензори за проток – ефикасно пуштање во работа без грешки
 • меморирање на пик вредност за притисок и температура поедноставува анализа на машина
 • следење на проток
 • контрола на температура
 • мерење на притисок
 • мерење на ниво
 • детекција на ниво кај течности и цврсти тела

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Turck smart sensor solutions

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news