Индустриски чекорни мотори и EtherCAT драјвови

Чекорни мотори и EtherCAT драјвови од R.T.A. се идеална комбинација за доверлив погон на индустриски мотори. Достапни се разни модели на чекорни мотори, моторни драјвови, и комбинирани единици на чекорен мотор со EtherCAT драјв.

EtherCAT за брза и доверлива работа

EtherCAT драјвовите комуницираат со други уреди преку EtherCAT протокол за брза и доверлива работа. Овој протокол бил развиен за конекција на уреди во автоматика и индустрија со доволно голема брзина за конекција и на I/O единици и системи за движење.

EtherCAT драјвовите работат во различни работни режими, како на пр.: Profile Position (PP) и Cyclic Synchronous Position (CSP). Тие може да водат чекорни мотори со или без енкодер, во затворена или отворена јамка. Тие имаат и вградени I/O единици. Драјвовите користат напон од 24 VDC до 230 VAC, во зависност од димензиите на чекорниот мотор.

индустриски чекорни мотори EtherCAT драјвови R.T.A.

Сакате да набавите наши опрема?

EtherCAT драјвови за разни чекорни мотори

модели EtherCAT драјвови R.T.A.

Изберете совршен EtherCAT драјв за Вашата апликација:

CSD ET драјвот е основен модел на EtherCAT драјв развиен за да води чекорни мотори од R.T.A. и SANYO DENKI. Уредот е мал, компактен, и поддржува микрочекори. Има опсег на напон: 24-48 VDC, и води помали чекорни мотори до 4 A струја.

PLUS ET EtherCAT драјвот води малку помоќни мотори до 6 A струја. X-PLUS ET драјвот може да биде директно поврзан на 110/230 VAC напон. Може да води до 86 mm чекорни мотори со 920 Ncm вртлив момент.

FLEX-DRIVE EtherCAT драјв е многу компактен драјв со само 17 mm ширина. Поддржува PP, CSP, и CSV работни режими, и Homing. Не треба да се програмира, сите поставки може да се направат преку EtherCAT. Има посебно напојување за логика и за контрола на чекорен мотор.

Голем избор на индустриски чекорни мотори

Индустриски чекорни мотори дизајнирани за употреба во сурови индустриски средини. Овие мотори имаат робусно куќиште и робусни M12 конектори. M12 конектори се употребуваат за конекција на чекорни мотори и за енкодер. Енкодерите имаат резолуција од 400 cpr или 4000 cpr, со или без индексен сигнал.

Изберете вистински индустриски чекорен мотор за Вашата апликација:

 • Најмал индустриски чекорен мотор
 • Големина: 42 mm (NEMA 17)
 • Вртлив момент: 29 Ncm или 80 Ncm
 • Поголем индустриски чекорен мотор во поробусно IP54 куќиште
 • Големина: 56 mm (NEMA 23), 86 mm (NEMA 34)
 • Вртлив момент: 165-920 Ncm
 • Големо, робусно IP65 куќиште со специјален стегач на осовина
 • Големина: 56 mm (NEMA 23), 86 mm (NEMA 34)
 • Вртлив момент: 170-900 Ncm
 • Должина: 89.5-150 mm
модели R.T.A. чекорни мотори

All-in-one чекорен мотор и EtherCAT драјв

Комбинирана единица - чекорен мотор EtherCAT драјв R.T.A.

Комбинираната единици интегрира чекорен мотор со енкодер и EtherCAT драјв.

Системот е компактен, драјвот се наоѓа во метално куќиште монтирано на чекорниот мотор. Овој драјв има исти функционалности како и стандарден EtherCAT драјв.

Системот е дизајниран за понапредни апликации кои треба да детектираат загубена синхронизација на моторот. Има и електронско решение за поглатка работа на самиот драјв.

Бенефити со EtherCAT

EtherCAT is брза, доверлива, едноставна, флексибилна, и пристаплива комуникациска технологија погодна за употреба во индустриски апликации.

Поради тоа што е стандардизирана open source технологија, секој може да ја имплементира.

Развојот на EtherCAT е обезбеден од EtherCAT Technology Group.

Предности на EtherCAT

EtherCAT споредба

Со EtherCAT, уредите обработуваат Ethernet пакети со читање на податоци пратени до нив, и во исто време пишуваат податоци назад во пакетот додека патува низ уредот. Ова значи подобро искористување на пропусен опсег во самата комуникација.

EtherCAT е најбрза индустриска Ethernet технологија најмногу поради начинот на обработка на податочни пакети. Идеална за апликации со контрола на движење, разни мерни апликации, и далечински I/O единици. Комуникација преку EtherCAT има помал притисок врз CPU контролер.

EtherCAT е флексибилен за конфигурација во мрежна топологија. “Линиска” топологија може да биде проширена до “прстенеста” топологија која нуди дополнителна флексибилност и редундантност. Сè што треба е master уред со различен Ethernet порт. Ова дозволува уредите да бидат исклучени за време на работа.

EtherCAT може да се конфигурира автоматски да доделува адреси на уреди. Нискиот товар на магистрала и можноста за конекција на уреди еден со друг овозможуваат поголема отпорност на надворешна интерференција. Системот овозможува точна и брза детекција на мрежен дефект. Протоколот не е базиран на TCP/IP, така што не треба да се менаџираат MAC и IP адреси, ниту конфигурација на мрежни свичеви и рутери.

EtherCAT овозможува FailSafe over EtherCAT (FsoE). Се користи преку TÜV сертифицирани уреди. Протоколот исполнува барања за SIL3, и погоден е и за централизирани и децентрализирани контролни системи.

EtherCAT има Ethernet функционалности по пониска цена од класичен fieldbus систем. Достапни се прифатливи EtherCAT slave единици од разни производители. EtherCAT не го користи CPU капацитетот. Исто така, не треба мрежни свичеви и друга мрежна опрема, што значи помала инвестиција и трошоци за одржување.

Може да најдете повеќе информации на www.ethercat.org

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Industrial stepper motors with EtherCAT drivers

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other news