Cognex камера In-Sight 7000 серија

Паметната Cognex камера од In-Sight 7000 серија е вградена во многу апликации за машински вид ширум светот. Серијата In-Sight 7000 е моќен систем кој извршува брза и точна инспекција на делови низ индустриите. Компактниот дизајн лесно се вклопува во ограничен простор на производната линија, и лесно се адаптира на барањата на Вашата апликација.

Камера со голема брзина

Камерата In-Sight 7000 обезбедува голема брзина на снимени слики во секунда (повеќе од 100 слики во секунда).

Големата брзина овозможува 100% автоматска контрола на производи и кај најбрзи производни линии, како на пр. во фармација или индустрија за пијалоци.

Cognex In-Sight 7000 Machine Vision Camera

Сакате да набавите наши опрема за Машински вид?

Карактеристики

Со цел поквалитетна слика, Cognex нуди богат избор на модули за осветлување, како на пр. за директно или дифузно, за облачно време… Интегрираните модули за осветлување се идеални за field vision системи.

C-mount или автофокус леќи. Cognex нуди богат избор на висококвалитетни леќи дизајнирани за конкретни апликации со машински вид.

Корисничкиот интерфејс VisionView е идеален за следење и контрола на работата на In-Sight камери или DataMan читачи преку Еthernet конекција. Овозможува различен дисплеј, предефинирани поставки, функции како вклучи/исклучи камера, итн.

Индустриски M12 12- and 8-пински конектори

I / O модулот овозможува лесна конекција со напојувањето, и поголем број на влезови и излези.

75mm x 55mm x 47mm

IP67 заштита

Додатоци

Како додаток на сеопфатниот систем за замена на осветлување со 5 различни колор опции (црвена, сина, зелена, бела, и инфрацрвена), камерите имаат способност да напојуваат и директно контролираат надворешно осветлување без надворешно напојување.

Преку автофокус функцијата може лесно да нагодите оптимална вредност на фокална должина. Тоа ја олеснува инсталацијата. Идеално за апликации кои бараат редовни нагодувања. Покрај автофокус функцијата, може да додадете фиксни C- mount леќи за конкретни апликации.

Cognex In-Sight 7000 Machine Vision Camera features

Апликации

Cognex In-Sight 7000 Machine Vision Camera
 • Многу In-Sight 7000 модели се достапни со колор сензори
 • Препорачуваме: Cognex In-Sight 7010C, 7200C, 7400C, 7402C
 • OCR Max алгоритамот овозможува напредни капацитети за читање и препознавање на индустриски текстови и пораки
 • Препорачуваме: Cognex In-Sight 7230, 7430, 7432
 • Моделите нудат множество од софтверски алатки за идентификација, читање, и верификација на 1D и 2D баркодови
 • Препорачуваме: Cognex In-Sight 7210, 7410, 7412
 • Стандардни модели за стандардни контролни задачи (пр.: скенирање и сортирање според различни бои) каде сензори за вид имаат ограничена употреба (на пр: Checker 4G7)
 • Препорачуваме: Cognex In-Sight 7010 and 7010C (идентификација на различни бои)

Спецификации

Легенда за табела

Слики со минимална изложеност при полна резолуција на снимените слики.

Кориснички интерфејс:

 • EX – In-Sight Explorer табеларна софтверска околина
 • EB – EasyBuilder интерфејс

Поддржани алатки:

 • B – основи алатки како: алгоритми за шаблони, рабови, кругови…
 • C – колор модели (алатка за детекција на различни бои)
 • E – додатни алатки: алатки за геометриски фигури, детекција на рабови, филтри на слика, стандардна калибрација и совпаѓање на шаблони…
 • X – дополнителни алатки: алатки за нелинеарна калибрација, PatMax опција…
 • P – достапен PatMax алгоритам
 • I – ID алатки: читање на 1-D / 2-D баркодови, OCR / OCV …
 • O – OCR модел само во EasyBuilder околина: OCRMax алгоритам…
Cognex In-Sight 7000 Machine Vision Camera model specifications

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news