3D машински вид Photoneo

Photoneo е словачки производител на опрема за 3D машински вид. Преку нивните производи, тие се рангирани меѓу 50-те најдобри компании кои го диктираат развојот на технологијата во Европската Унија. Тие убедија и многу компании од познатата Силициумска Долина во Калифорнија.

3D машински вид за сите роботи

Ние сакаме гордо да соопштиме дека Photoneo одлучи да соработува со Типтех д.о.о. за имплементација на нивните напредни решенија за 3D машински вид во Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, и Македонија.

Ние го убедивме Photoneo преку нашето знаење од областа на машински вид и многу наши успешно завршени проекти. Ние се радуваме да Ви помогнеме да ја интегрирате нивната опрема за 3D машински вид во компатибилни роботи од водечки производители.

3D машински вид Photoneo робот

Сакате да набавите наши опрема за Машински вид?

Напредна технологија за Ваш успех

3D машински вид Photoneo решенија

Во нивните решенија за 3D машински вид Photoneo користи сензори за 3D област кои снимаат слики со висока 3.2 MP резолуција. Апсолутната точност на слика е помалку од 25 µm.

Photoneo скенерите се базирани на NVIDIA Maxwell графички процесор со 256 NVIDIA CUDA јадра. Тие користат алгоритам за детекција на 3D објекти, дозволуваат манипулација со детектираните објекти, и гарантираат повисоко ниво на квалитет. Преку информација можете да го научите роботот за точната локација на објектите и ориентација во просторот.

Карактеристики кои ќе Ве импресионираат

 • Водечка технологија за точност и перформанс
 • Пониска сензитивност на собна светлина
 • Поголема длабочина на снимена слика
 • Робусно куќиште за стабилна калибрација на скенер
 • Моќен NVIDIA графички процесор
 • 3D скенер со најдобар цена/перформанс сооднос на пазарот
 • Напреден API софтвер
 • Компатибилност со роботи од водечките производители: Yaskawa, Mitsubishi Electric, Universal Robots, Omron, Staubi, Fanuc, Kuka, и ABB
3D машински вид Photoneo модели

5 модели конкретно дизајнирани за различно растојание на скенирање. Кликнете тука и изберете го најдобриот модел за Вашите потреби.

Ајде да ги научиме роботите да гледаат

Една од најтипичните апликации со Photoneo PhoXi 3D скенер е интеграција во робот за процес на редоследна селекција на случајно позиционирани објекти во сад. Видеото покажува работа на робот со Photoneo 3D скенер.

Благодарение на голема флексибилност и можност за интеграција со разни роботи, може да креирате и други апликации по Ваша мерка.

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news