Решенија за машински вид за колаборативни роботи

Photoneo – лидер за решенија за 3D машински вид за колаборативни роботи е сертифициран од производителот на колаборативни роботи Universal Robots.

Сертифициран машински вид за колаборативни роботи

Сертификатот беше издаден за производот Photoneo Locator базиран на 3D скенер за машински вид Photoneo PhoXi. Со овој сертификат, Photoneo Locator се приклучи кон разните производи покриени на Universal Robots UR + платформата.

UR + е платформа која вклучува широк спектар на тестирани и валидирани производи за работа со колаборативни Universal Robots. Брза интеграција, лесно програмирање, и доверлива работа се карактеристики на овие производи.

машински вид колаборативни роботи UR

Сакате да набавите наши опрема за Машински вид?

Bin picking

phoxi 3D скенер модели

Photoneo Locator решението комбинира user-friendly софтвер за лоцирање и собирање на објекти во просторот, и 3D PhoXi систем за машински вид. Комбинацијата е одлична за разни bin-picking апликација.

Решението е базирано на перцепција на објекти според нивни CAD модели, и одредување на нивна позиција и ориентација во просторот. Едноставна интеграција, конекција, и калибрација во Universal Robots обезбедена од вклучена софтверска алатка за калибрација.

Покрај bin-picking апликации, системот е погоден за лоцирање на објекти во процес на склопување на производи, фарбање, лепење, итн.

Примери за апликации на лепење и склопување со Photoneo Locator

лоцирање производ

Лоцирање на производ

селекција релоцирање

Селекција и релоцирање на производ

нанесување лепак

Нанесување на лепак

инсталација

Инсталација

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

    Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

    Don’t miss other related news

    Don’t miss other news