Индуктивен пар за IO-Link сигнали

Turck индуктивен пар овозможува бесконтактен пренос на IO-Link контролни сигнали, и на моќност. NIC парот е идеална замена во апликации каде контактни елементи (лизгачки прстени, четкици…) се подложни на абење за разлика од NIC парот. Индуктивниот пар е составен од примарен дел на контролната страна, и секундарен дел на страна од сензорот.

Конекција со IO-Link модул

Ако примарниот дел е конектиран со IO-Link master модул, тогаш може да настапи двонасочна комуникација помеѓу IO-Link сензорот и master модулот. Во комбинација со Turck TBIL IO-Link hub уредот, може да се идентификува типот на заменета алатка од робот, така што операторот го праќа својот ID број до контролерот преку IO-Link.

Индуктивниот пар во комбинација со IO-Link дистрибутерот овозможува пренос до 8 pnp прекинувачки сигнали со 0.5 А струја или 12 W излезна моќност на 7 mm растојание.

Сакате да набавите наши Контролери?

Решение за типични апликации

Индуктивниот пар се користи во типични апликации на системи за железнички сообраќај, запчаници, и валјаци.

Тие може да се користат и таму каде е потребна голема брзина или краток временски циклус, како на пр.: координатни машини или роботски запчаници. Нивниот секундарен дел започнува со работа во рок од 10 ms.

Turck индуктивен пар

Сакате да дознаете повеќе?

Inductive coupler Turck

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

    Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

    Don’t miss other related news

    Don’t miss other news