Модуларен I/O систем Yaskawa Vipa

Модуларниот контролен I/O систем Yaskawa Vipa SLIO е вистински избор за секој кој бара еден од најефективните и модерни децентрализирани I/O системи достапни на пазарот. Комбинација од висока функционалност и паметен механички концепт во екстремно компактен дизајн за поедноставна и поекономична реализација на скоро секое решение за автоматика!

Брза и лесна контрола на напредни апликации

Модуларниот YASKAWA Vipa SLIO I /O контролен систем е исплатлив и моќен систем за контролни апликации во индустриска автоматика. Со овој модуларен систем може да го реализирате скоро секое решение – поедноставно и поекономично.

Комбинацијата на SLIO CPUs и SLIO интерфејс кој поддржува до 64 електронски модули на SLIO магистрала, може да креирате голем децентрализиран систем.

Сакате да набавите наши PLC опрема?

Модуларниот SLIO комбинира многу предности

YASKAWA Vipa SLIO модуларен контролен систем

до 64 I/O модули со 2, 4, или 8 канали на SLIO магистрала

различни системи преку различни протоколи меѓу кои PROFINET, PROFIBUS, EtherCAT, DeviceNet, CANopen, Ethernet IP, и Modbus TCP

програмирање преку SPEED 7 studio, TIA portal, SIMATIC manager, и WinPLC7

CPU брзина и перформанс со SPEED 7 технологија – е еден од најмоќните S7-компатибилни контролери. Магистрала со стапка на пренос до 48 Mbit/s, и брзо време на реакција до 20 µs.

Конфигурација за само неколку секунди

Со новиот SLIO CPU, I/O системот стана еден од најнапредните децентрализирани контролни системи на пазарот. Со воведувањето на SetCards, може да конфигурирате соодветен CPU за само неколку секунди, со што штедите време и пари! Покрај експанзиона работна меморија, може да селектирате и различни fieldbus конекции.

SLIO уникатниот конфигурациски концепт ги намалува Вашите трошоци, затоа што може да користите помал број на CPU единици за различни функционалности. Достапни се преку 100 различни комбинации кои може брзо да ги активирате со вметнување на соодветна VIPA SetCard. Активирањето трае максимум 10 секунди!

YASKAWA Vipa SLIO карактеристики

Комуникација преку многу протоколи

YASKAWA Vipa SLIO апликација

Дали Ви треба индустриски контролер кој поддржува комуникација преку различни комуникациски протоколи? SLIO модуларниот контролен систем со конкретен CPU модел може да се опреми со различни интерфејси. Во Европа се користи PROFINET како стандард за комуникација. Во САД контролерите комуницираат преку EtherNet/IP, а во Азија преку EtherCAT.

SLIO може лесно да комуницира преку сите протоколи, единствено треба да го изберете вистинскиот кој е погоден за Вашите потреби. Може да се конектирате со други уреди преку PROFIBUS, PROFINET, или EtherCAT комуникација.

Одлични карактеристики

Компактен CPU со интегрирани I/O канали за помали апликации, а EtherCAT комуникација и поддржана контрола на движење за поголеми апликации. До 128, и PROFINET и EtherCAT уреди, може да се конектираат на PROFINET или EtherCAT контролер.

Достапен е и MPI интерфејс кој може да се прошири со PROFIBUS SLAVE или MASTER уред. SLIO I/O интерфејс модулите се достапни со различни комуникациски протоколи: PROFINET, PROFIBUS, EtherCAT, DeviceNet, CANopen, EtherNet/IP, и Modbus TCP.

YASKAWA Vipa SLIO модуларен контролен систем

Модуларен SLIO за Вашиот систем

модуларен Yaskawa Vipa SLIO

Најважни детали на сите SLIO CPU:

опремен со докажана SPEED7 технологија, нуди уникатни функционалности: интегриран EtherNET интерфејс, магистрала со висок перформанс, и експанзиона работна меморија.

магистралата со висок перформанс овозможува до ± 1μs брзина, независно од fieldbus комуникација. Предности се многу брз податочен пренос – до 48 Mbit/s, екстремно брзо време на реакција – до 20 μs, и еден модул за конекција за сите сигнални и функциски модули.

 • 100% компатибилен со S7 програмски јазик
 • програмабилен преку SPEED7 Studio, TIA, Simatic Manager, и WinPLC7
 • екстремно брзо време на циклус
 • до 64 I/O модули
 • докажана SPEED7 технологија
 • може да се распореди и без мемориска картичка

Брз развој на апликации

Yaskawa Vipa SLIO функции

Со модерни функции за контрола на движење, може паметно да ја проширите Вашата модуларна SLIO разноликост во согласност со PLCopen стандардите. Едноставно активирајте ги преку VIPA SetCard, и започнете со проектно инженерство и програмирање. Со SLIO 015N, може брзо да конфигурирате функција за движење од Motion Control библиотека, без претходно специјално знаење.

Предности се поедноставни процеси и помал труд за развој кој нема потреба од специјално програмирање. Вие може лесно да се префрлите на YASKAWA Sigma-5, Sigma-7, A1000, и V1000 драјв системи за виртуелно позиционирање и одредување на ротациона брзина на оска.

Лесна конекција до други EtherCAT уреди преку SPEED 7 Studio. Сега се можни апликации по повеќе оски, преку EtherCAT и новата SLIO Motion Control функција.

Клучни карактеристики:

 • еден CPU за стандардни апликации, и за контрола на движење
 • целосно интегриран EtherCAT master уред
 • докажана SPEED7 технологија за највисок такт сигнал
 • EtherCAT за апликации по повеќе оски
 • програмабилен со SPEED 7 Studio
 • решенија од едно место за контрола на движење
 • до 20 контролабилни оски

Брза инсталација и одржување

I/O модулот содржи терминални и електронски модули кои се конектирани со специјален safety механизам за лизгање и заклучување. Терминалниот модул комбинира клеми, влезови за електронски модул, и SLIO конектор. При одржување и поправка, единствено електронскиот модул е брзо заменет со едноставно извлекување од терминалниот модул. Ожичувањето и монтажата на стандардна DIN шина остануваат непроменети, што скратува застои.

Електронскиот модул е директно напојуван, или по потреба и индиректно преку модули. Клемите на терминалниот модул се скалесто наредени.

Со робусни клеми, овозможено е брзо, чисто, и безбедно ожичување. Електронските модули се кодирани што ја намалува веројатноста за грешка при конекција.

Иновативен скалест дизајн со клеми овозможува брза работа без зашрафување. Електрониката е заштитена од спротивен поларитет. 2, 4, и 8-канални модули овозможуваат висока модуларност.

Интегрираните статусни LED индикатори, и user-friendly предни ознаки на електронските модули овозможуваат точно доделување на канали, и јасна и прецизна читливост на статус на канал.

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news