ATEX ултразвучни сензори

Серијата RUU на ATEX ултразвучни сензори од Turck е збогатена со 3GD модели за употреба во Ex зони 2 и 22.

Идеален избор за мерење на ниво

ATEX ултразвучните сензори со 40 cm, 130 cm, 300 cm, или 600 cm мерен опсег се идеален избор во апликации за мерење на ниво во резервоари. Нивното куќиште од не’рѓосувачки челик (1.4403) е отпорно на киселини и на агресивни агенси за чистење.

Turck нуди 5 варијанти на сензори: 2 x M18 модели со 40 cm или 130 cm мерен опсег, и 3 x M30 модели со 130 cm, 300 cm или 600 cm мерен опсег. Сите сензори имаат ATEX и IEC-EX одобренија – се очекуваат и FM и CSA одобренија.

ATEX ултразвучни сензори

Сакате да набавите наши Ex опрема?

Лесна конфигурација

ATEX ултразвучни сензори апликации

Новите RUU/3GD модели имаат прекинувачки- и аналоген излез, и IO-Link интерфејс. Преку IO-Link или teach тастер може да селектирате помеѓу дифузен- или примопредавачки режим, и N/C или N/O прекинувачки излез.

Лесна конфигурација, мали слепи зони, и голем мерен опсег се ефективни причини за помалку варијанти на сензори на залиха. На пр., RU40U/3GD моделот има само 40 cm мерен опсег со 2.5 cm слепа зона.

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

    Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

    Don’t miss other related news

    Don’t miss other news