M8 и M12 ултразвучни сензори

Turck го прошири своето RU-U портфолио на ултразвучни сензори со 10 модели со M8 и M12 дизајн со неверојатно мала мртва зона. Користете ги за да покриете голем мерен опсег со помалку варијанти на сензори.

10 минијатурни модели на ултразвучни сензори

Turck ја прошири својата RU-U серија на ултразвучни сензори со 10 минијатурни модели со M8 и M12 дизајн. M12 варијантите се достапни со аналоген излез, и прекинувачки излез со нагодлив опсег во зависност од поставените граници на мерен опсег од аналоген излез.

Благодарение на нивниот компактен IP67 дизајн и тесен конусен звучен облик, користете ги овие модели во апликации со ограничени услови за монтажа.

Сакате да набавите опрема од нашето портфолио на Сензори?

Ултразвук – таму каде други сензори не успеваат

ултразвучен сензор RU Turck M8-M12 автомобилска индустрија

Ултразвучен сензор е најдобро решение таму каде просторот е ограничен. Погоден е за апликации со мерење на растојание или други слични величини. Ултразвучниот сензор има многу поволности во споредба со оптички сензор, како на пр.: не е осетлив на прашина, нечистотија, па дури и вода. Така Ви обезбедува доверлива работа и точни мерења и во сурови работни средини. Ултразвучниот сензор детектира и објекти независно од нивната структура и боја.

Додека индуктивен сензор детектира само метали, ултразвучниот сензор детектира секаков материјал. Тоа вклучува и пластика, што го поставува ултразвучниот сензор пред капацитивен сензор. Како и оптички сензор, така и капацитивен сензор е многу поосетлив на нечистотија во споредба со ултразвучен сензор.

Богато RU портфолио за сите апликации

M8 ултразвучни сензори

Достапни се 4 варијанти на RU10U-M8 ултразвучни сензори: со дифузен режим (тастер) или предавател/приемник режим во PNP или NPN верзија. Моделите имаат 100 mm мерен опсег и 20 mm мртва зона.

M12 ултразвучни сензори

Достапни се 6 варијанти на RU20U-M12 и RU40U-M12 ултразвучни сензори со 12 mm дијаметар: 4 варијанти имаат аналоген излез, а 2 варијанти имаат прекинувачки излез кои доаѓаат и со интегрирана IO-Link функционалност. Може да изберете помеѓу 200 mm или 400 mm мерен опсег; во двата случаи има мала мртва зона од 20 mm или 40 mm.

ултразвучен сензор RU Turck M8-M12 конвеер апликација

Сакате да дознаете повеќе?

ultrasonic sensors RU Turck M8-M12

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

    Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

    Don’t miss other related news

    Don’t miss other news