Динамички инклинометар Turck

Turck инклинометарот со IO-Link гарантира доверливи мерни резултати дури и за high-speed контролни кола кај движечки или вибрирачки машини. Лесна монтажа, висока достапност, и зголемена продуктивност по намалена цена!

Сензор за high-speed апликации

Во новата генерација на инклинометри, Turck комбинира акселерометар (MEMS) со жироскоп, за поефективно маскирани шокови и вибрации во споредба со традиционални филтри за сигнал. Инклинометрите со една- или две оски овозможуваат претходно непознат степен на динамички мерења за употреба во high-speed контролни кола кај движечки и вибрирачки машини.

 • фузиран сензорски сигнал од MEMS и жироскоп за многу динамички мерења
 • LED со spirit level функција за поедноставно пуштање во работа
 • IP68/69K класа на заштита

Сакате да набавите опрема од нашето портфолио на Сензори?

IO-Link за побрз излезен сигнал и додатни информации

динамички инклинометар Turck

Робусните IP68/69K сензори го праќаат нивниот сигнал преку IO-Link COM3, најнова и најбрза верзија на дигитален интерфејс. IO-Link овозможува и уредот да биде лесно адаптиран на барањата на апликација како на пр. нула конфигурација.

Додатни информации како на пр. работни часови на сензорот или негова амбиентална температура може да бидат испратени за апликации со следење на состојба.

LED за поедноставно пуштање во работа

“spirit level” функција која треба да биде патентирана ја олеснува инсталацијата на уредот. LED се користи за индикација на хоризонтална позиција на сензорот. Ова гарантира доверлива инсталација без грешка без додатоци пред да биде целосно сетиран со IO-Link master уред. Проѕирната пластика на LED светилката елиминира потенцијални слаби точки во куќиштето.

Уредот може да се користи и за апликации за позиционирање и балансирање или за следење на роботска рака во текстилна индустрија или за пакување. Turck иницијално нуди 4 варијанти на пазарот: за динамички апликации со B1NF по една оска и B2NF по две оски, и B1N и B2N за статички апликации.

динамички инклинометар Turck апликација
динамички инклинометар Turck индустрии

Бенефити

 • лесна монтажа поради spirit level функција
 • висока достапност поради отпорност на шок до 200g и IP69K класа на заштита
 • подобра продуктивност поради динамички сигнал за инклинација кој овозможува поголема брзина на циклус
 • намалени трошоци поради непотребни оклопени аналогни кабли

Индустрии

 • автомобилска индустрија
 • механизација
 • логистика
 • текстилна
 • за принтање

Сакате да дознаете повеќе?

Turck QR20-IOL dynamic Inclinometers with IO-Link

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news