Ласерски сензор за брзи апликации

Micro-Epsilon е врвен производител на висококвалитетни бесконтактни мерни сензори. Ласерскиот сензор optoNCDT 1750 е триангулациски ласерски сензор дизајниран за прецизни мерења со висока брзина во индустриска средина.

Компактен и моќен ласерски сензор

Micro-Epsilon ласерскиот сензор optoNCDT 1750 има компактен дизајн со интегриран контролер. Тоа Ви овозможува брза монтажа и ожичување. Благодарение на екстремно компактни димензии, Вие може лесно да го интегрирате овој ласерски сензор во ограничен простор.

Оптичките компоненти со висок перформанс креираат екстремно мала ласерска точка за екстремно прецизни и точни мерења.

Сакате да набавите опрема од нашето портфолио на Сензори?

Напредна технологија, оптимални мерења

optoNCDT 1750 ласерски сензор Micro-Epsilon

Клучна предност на овој ласерски сензор е неговата RTSC (real-time surface compensation)  карактеристика која овозможува работа независно од материјалот и бојата. Карактеристиката RTSC во реално време одредува количество на рефлексија од таргет површината за време на континуирана изложеност. Времето на изложеност и количеството на светлина произведено од ласерот оптимално се совпаѓа со карактеристичната рефлексија на таргет површината.

RTSC обезбедува екстремно доверливи мерења и кај површини со висока рефлексија.

Убедливи предности

 • Висока стапка на мерења до 7.5 kHz, за брзи процеси
 • Подобар евалуациски алгоритам за висока резолуција и линеарност (само 0.06 % FSO)
 • Компактни димензии
 • Селективен тип на мерен материјал за зголемена мерна брзина и точност
 • Нагодлива ласерска моќност
 • Исти димензии како претходникот за лесна транзиција и склопување
 • Предефинирани и индивидуални поставки на веб-интерфејс за брза конфигурација и мерни резултати во реално време
optoNCDT 1750 веб-интерфејс

Сакате да дознаете повеќе?

Laser sensor optoNCDT 1750 Micro-Epsilon

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news