Leuze 25C – моќна фотоќелија

Екстремно доверлива и ефикасна 25C серија на ретрорефлективни фотосензори од Leuze за широк спектар на индустриски апликации.

Универзално решение за автоматизација

Leuze 25C поларизиран ретрорефлективен фотосензор (фотоќелија) е универзално решение за широк спектар на апликации во системи за пакување, внатрешна логистика, и автоматика. Нуди најголем мерен опсег за својата големина и широка функциска резерва.

Специјални варијанти како сензори со продолжено или скратено светлосно поле, фотосензори за стакло, фотосензори со висока моќност се издвојуваат како решенија за сложени апликации.

Сакате да набавите опрема од нашето портфолио на Сензори?

Подобри карактеристики

25C серија ретрорефлективен фотосензор Leuze

Ретрорефлективниот сензор промовира зголемена енергетска резерва за 80% поголема од претходните модели. Тоа Ви овозможува:

 • Подобра и поефикасна елиминација на амбиентална светлина од околината
 • Автоматско нагодување на сензитивноста на сензорот при нечистотии и рефлексија од околината на заштитното стакло
 • Несензитивност на прашина и друга нечистотија, така што сензорот може да работи во различни режими. Од минимална сензитивност до максимално засилување.

За апликации со висока доверливост

 • 25C фотоќелијата е адаптирана за употреба во широк опсег на работна температура: од -40 ° C до + 60 ° C
 • Куќиштето нуди класа на заштита: IP67 или IP69K, за употреба во најсурови средини
 • Фотоќелијата е дизајнирана за употреба кај конвеери во производство и кај специјални машини со висока доверливост

Изберете идеална верзија за Вас

25C серија Leuze верзии

На сликата се дадени различни верзии на фотоќелија со големина на светлосен зрак, должина на зрак, и форма на крајна точка. На пример, Вие може да изберете:

 • Светлосна бариера со голема капацитивна резерва и 200m опсег
 • Дизајн со огледална рефлексија во комбинација со многу мали огледала, особено погоден за правлива околина и детекција на транспарентен материјал
 • Верзија на сензор со најдолго растојание на детекција во својата класа, и до 1200mm

Сакате да дознаете повеќе?

25C series retro-reflective photoelectric sensors Leuze

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news