Оптички сензор за растојание во логистика

Leuze оптички сензор за растојание од ODS 10 серија мери растојание до тешко мерлив таргет објект така што детектираната информација ја преобразува во мерна вредност. Нарачајте го сензорот, и постигнете највисоко ниво на точност скоро целосно независно од материјалот на таргет објектот.

Изберете помеѓу 2 мерни варијанти

Достапни Ви се 2 варијанти на оптички сензор за растојание:

 • ODS 10 варијанта со екстремно ниво на толеранција. Мери растојанија до 8 m (во комбинација со рефлектор, и до 25 m). Има аналоген струен или напонски излез. Има и додатен дигитален “IO-Link” излез.
 • HT 10 варијанта на дифузен сензор со потисок на позадинска околина. Детектира објекти и до 8 m. Има 3 нагодливи дигитални излези.

Двете варијанти на сензор промовираат голема енергетска резерва така што овозможуваат доверливи мерења на разни материјали, меѓу кои: дрво, метал, мат објекти, светлечки објекти…

Сакате да набавите опрема од нашето портфолио на Сензори?

Карактеристики на ODS 10 серија

дисплеј ODS10 Leuze
 • IP67 заштита за употреба во сурови околини
 • OLED дисплеј за приказ на мерно растојание
 • Статусни LED индикатори за детекција на прекинувачка состојба од далеку
 • Компактно куќиште
 • Отвори за M4 шрафови за лесна инсталација со само еден алат, без додатни алати за прицврстување на други завртки и навртки
 • Работна температура од -40 °C до +60 °C
 • Достапни се 3 различни опции за конекција:
  • ротационен M12 конектор
  • кабелски излез
  • жичан излез

Широк спектар на апликации

 • Детекција на присутни дупки, и мерење на објекти во големи магацини
 • Заштита од судар за транспортни возила
 • Следење на исполнетост во резервоари
 • Заштита од судар на кранови
 • Контрола на машини за намотување материјали
 • Позиционирање на товар кај палетизери во логистика
 • Заштита од удар во решетки во магацини
 • Позиционирање на полица, единечна или повеќекратна длабочина

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news