NorthStar инкрементален енкодер

Робусни NorthStar модели на инкрементален енкодер за најсурови средини.

Екстремно робусни инкрементални енкодери

По аквизацијата на американската компанија NorthStar од страна на групацијата Danaher, Hengstler сега може да понуди екстремно робусни инкрементални енкодери за најсурови средини на европскиот пазар.

Екстремно отпорно куќиште, висока IP заштита, голем број на импулси по вртеж, и нескршлив коден диск се дел од нивните предности.

Сакате да набавите опрема од нашето портфолио на Сензори?

Користете ги за апликации во најсурови средини

NorthStar инкрементални енкодери

Тие нудат екстремна отпорност на шокови и вибрации како и на големи температурни разлики, потоа богат избор на куќишта и димензии на осовина, избор на дизајн отпорен на експлозија, конекција со индустриски конектори и кабли, можност за редундантни излези, широк опсег на напон (5-26 V).

Овие робусни инкрементални енкодери се корисни за разни апликации во најсурови средини: машинско инженерство, индустрија за обработка на челик/хартија, нафтена индустрија, нафтени платформи…

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Incremental encoder NorthStar

Subscribe to our newsletter!

    Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

    Don’t miss other related news

    Don’t miss other news