Profinet енкодер Hengstler

Стекнете предност со апсолутни енкодери од ACURO серија со Profinet за значително полесен процес на дизајн на уред, и доверлива комуникација. Нивната висока точност овозможува поголема ефикасност, намалена енергетска потрошувачка, и помало загревање на мотори со висока динамика.

Искористете што повеќе од Вашата машина

Hengstler нуди апсолутни Profinet енкодери од ACURO серија за сите Вас кои сакате да искористите што повеќе од Вашата машина, да користите најнова технологија, да заборавите дека сте инсталирале енкодер, и сте почетници за имплементација на Profinet. Може да изберете еден од врвните апсолутни енкодери со Profinet систем за значително полесен процес на дизајн на уред, и доверлива комуникација која е особено важна во комплексни инсталации и повеќенаменски машини.

Достапни се 2 подсерии на ACURO енкодери со дополнителен Profinet интерфејс: ACURO AC58 и ACURO AC61. Тие имаат и стандардни SSI, BiSS, EtherCAT, Profibus, CANopen, CANlayer2, DeviceNet, Interbus, и SUCOnet интерфејси.

Карактеристики на ACURO серија

ACURO серија profinet енкодери Hengstler
 • Profinet интерфејс – PNO 3.162 верзии 4.1 и 4.2
 • Работна температура: од -40 °C до +85 °C
 • Ажурирање на вредности 125 μs / време на циклус 31.25 μs
 • Дијагностички LED диоди
 • “Најдобри во својата класа” спецификации за шок и вибрации
 • Податоци: позиција, брзина, забрзување, дијагностика, аларми
 • Конфигурација: резолуција, тотален мерен опсег, preset, offset, насока, скалирање
 • Додатни функции: остаток, граници на брзина, граници на забрзување
 • Висока енергетска ефикасност

ACURO AC58 Profinet енкодер

 • Дијаметар на куќиште: 58 mm
 • Резолуција:
  • ST – 10 до 17 бити
  • MT – 12 бити
  • вкупно ST и MT – до 34 бити
 • Линеарност: ± ½ вредност од LSB до 14 бити
 • Апсолутна точност: ±35 ”
 • Повторливост: ±10 ”
 • Осовина: полна (6-12 mm) или шуплива (9.52-14 mm), други на Ваше барање
 • Дизајн на куќиште: синхрон, стегнат, рамен, или квадратен
 • Напојување: 7-30 V
 • Конекција: 3x M12 конектори
 • Материјал: осовина – нерѓосувачки челик, куќиште – алуминиумско
 • Класи на заштита: IP64 или IP67 осовина, IP65 или IP67 куќиште
AC58 Profinet енкодер Hengstler

ACURO AC61 Profinet енкодер

AC61 Profinet енкодер Hengstler
 • Дијаметар на куќиште: 61.5 mm
 • Резолуција:
  • ST – 10 до 17 бити
  • MT – 12 бити
  • вкупно ST и MT – до 29 бити
 • Линеарност: ± ½ вредност од LSB до 14 бити
 • Апсолутна точност: ±35 ”
 • Повторливост: ±10 ”
 • Осовина: полно 9.52 mm или 10 mm
 • Дизајн на куќиште: квадратно
 • Напојување: 7-30 V
 • Конекција: 3x M12 конектори
 • Материјал: нерѓосувачки челик
 • Класа на заштита: IP67

Апликации

Може да користите ACURO апсолутен вртлив енкодер со Profinet за апликации со повратна врска од мотор, и во автоматика:

 • Машини за пакување
 • Машини за лиење на пластика
 • Дрвопреработувачки машини
 • Технологија за склопување
 • Технологија за транспорт
 • Машини за картони и принтање
ACURO енкодери линија за пакување

Сакате да дознаете повеќе?

ACURO profinet encoders Hengstler

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news