Мини прекинувачи за фотоволтаици

  Мини прекинувачите од Benedict Gmbh се специјално развиени за фотоволтаични инсталации во согласност со IEC 60364-7-712 стандардот. Стекнете бенефит во апликации со ограничено тесен простор.

Надминете го ограничениот тесен простор

Сериите LS на мини прекинувачи од Benedict Gmbh се наменети за апликации со ограничено тесен простор.

Тие го исклучуваат DC/AC-инверторот од соларните панели.

Фотоволтаичните инсталации мора да бидат опремени со DC-изолатор во согласност со IEC 60364-7-712 стандардот.

Мини DC-прекинувачи LSM серија

Сакате да набавите наши Прекинувачи?

Доверлива работа на фотоволтаични системи

фотоволтаичен систем шема

Мини прекинувачите од LS серии гарантираат доверлива работа до 85 A на 1500 V за DC-PV1 (= DC21B) категорија.

Структурата на прекинувачите и внимателно избраните материјали спречуваат оксидација и прекумерно загревање на контактите.

LS сериите на прекинувачи се опремени со 2 или 4 конфигурабилни единечни контакти. Преку сериско или паралелно ожичување се зголемува категоријата.

Мануелната прекинувачка брзина не влијае на прекинувачката работа на контактот.

Погледнете неколку начини на ожичување

Дијаграм на ожичување на контакти

контакти ожичување дијаграм

Типови на работа

типови работа

Карактеристики на мини прекинувачи

 • доверлива работа до 85 A на 1500 V за DC21B (DC-PV1) категорија,
 • пружина на прекинувач која гарантира брза работа и намалена преносна функција
 • мали димензии за апликации со ограничен простор
 • дополнителна заштита на контакти од оксидација
 • различни модели за секоја апликација
LSM серии мини прекинувач

Сакате да дознаете повеќе?

Mini DC-Switch Disconnectors

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news