Најмали микро контактори во светот

K0 серија на микро контактори од Benedict дизајнирана за заштеда на простор без да се жртвува квалитетот или перформансот.

Контактори со големина на реле – за тесен простор

Benedict контакторите од K0 серија се најмали во светот и по моќност и по димензија. Тие се погодни за инсталација во тесен простор или во мал електро ормар.

Благодарение на нивната мала димензија, тие може да се монтираат на стандардна 35 mm монтажна шина или на 15 mm монтажна шина преку адаптер.

Benedict микро контактор K0 серија

Сакате да набавите наши Прекинувачи?

Изберете совршена варијанта

Benedict микро контактори K0 серија

Растојанието помеѓу контактите е повеќе од 3 mm, така што овие контактори се усогласени со IEC 60335-1 стандардот за safety апликации. Од K0 серијата може да изберете помеѓу:

 • AC: 24 V, 42 V, 110 V, 230 V, 400 V
 • DC: 12 V, 24 V, 48 V

Достапни Ви се следните варијанти:

 • за контрола на уреди во автоматика, достапна во сите комбинации: 2NO + 2NC, 1NO + 3NC, 3NO + 1NC
 • за мали електрични потрошувачи и мотори до 2.2 kW
 • со вграден interlock механизам за превенција на истовремено вклучување на моторот во две насоки на вртежи

Сакате да дознаете повеќе?

Пополнете го формуларот за контакт и ние ќе Ви одговориме наскоро.

Micro contactor K0 Benedict

Subscribe to our newsletter!

  Contact form 7 Mailchimp extension by Renzo Johnson - Web Developer

  Don’t miss other related news

  Don’t miss other news